Bergensstudenter om stress

Eksamensperioden er i gang for fullt. I den anledning har Studvest målt stressnivået blant Bergensstudentene.

STRESS: Studentene Solveig Kolstad Jensen, Anna Iversen, Maria Ekseth og Aimee Aurdal kjenner alle innimellom på stress i studiehverdagen.
Publisert Sist oppdatert

Turen går først til Ulrikke Pihls hus. Der treffer vi på en vennegjeng som studerer Sammenlignende politikk. Førsteårsstudent Maria Ekseth synes det er slitsomt at det er mye man må finne ut av på egen hånd og at det ikke er noen som forteller deg hva du skal gjøre som student.

– Man vil strekke til overalt, du vil være med på det sosiale, men du har kanskje ikke egentlig tid. Og så blir det et stressmoment, sier hun.

Venninnen Solveig Kolstad Jensen mener at studiehverdagen i seg selv ikke er så stressende.

- Jeg synes det er mest stressende med de obligatoriske oppgavene.

Vennegjengen peker også på de obligatoriske seminarene som et stressmoment i studiehverdagen.

– Vi har veldig mange obligatoriske seminarer som vi må komme på. Da blir også hverdagen litt formet av de obligatoriske seminarene, som egentlig gjør at vi får litt dårligere tid til å for eksempel gjøre de obligatoriske oppgavene, sier Maria Ekseth.

Anna Iversen hevder at hun stresser ganske lite i forhold til det hun burde.

– Selvfølgelig er studiet stress, men samtidig stresser jeg ganske lite. Jeg stresser egentlig for lite, jeg burde stresse mer, men det går som regel greit.

– Alle kan kjenne på det

I kaffebaren på HF sitter en annen vennegjeng. De synes det mest stressende med å være student er å bruke tiden sin riktig.

– Man har jo mye å gjøre som student, likevel er det mye jeg ikke gjør. Det er mye gøyere å sitte å prate med folk i kantina. Da skaper de tingene som gjort stress, fordi man egentlig burde ha gjort det, forteller Carsten Grøm som tar frie emner i religionsvitenskap.

I vennegjengen er det flere som studerer til å bli lektor. De synes at det er mindre stressende å være i praksis enn i forelesninger eller ha eksamener.

GØYERE I KANTINA:

– Praksis er jo basert på oppmøtekrav, men krever ikke så mye ellers, synes jeg. I praksis føler jeg mer at jeg jobber, enn at jeg studerer, sier Pål Thrana Jensen som studerer lektor i nordisk.

Carsten Gøm tror at stress er noe alle studenter kjenner på.

– Som student er det vanskelig å slippe unna å kjenne på stress.

– Jeg tror alle kan kjenne på stress uavhengig av studieretning, men det får veldig ulikt utfall hos hver enkelt. Det gjør det kanskje vanskelig å forebygge stress for universitetet, sier Jensen.

Powered by Labrador CMS