Flere studentboliger til Bergen: – Håper å starte byggingen på slutten av dette året, sier styreleder

Regjeringen gir støtte til 77 nye studenthybler i St. Halvardsvei og to nye på Fantoft. – Ikke nok, men en god start, mener styreleder Amalie Johnsen Lunde.

STUDENTBOLIGER. Studentbyen Fantoft er en av to plasser i Bergen som får planlagt nye hybelenheter. ARKIVFOTO: Andreas Fjellanger
Publisert Sist oppdatert

Regjeringen gir penger til 1130 nye studentboliger, opplyser de en pressemelding torsdag 24. mars.

Åtte studentsamskipnader får til sammen 413 millioner til bygging av nye hybelenheter til studenter. Til sammen er dette 15 byggeprosjekter. Blant disse er Sammen, Studentsamskipnaden på Vestlandet.

Sammen får i Bergen tilskudd til 79 nye studenthybler. To av dem ligger i studentbyen Fantoft, nærmere bestemt N-blokk syd. 77 nye boliger blir bygget i St. Halvardsvei 11 ved Haukeland sykehus.

Styrelederen i Sammen, Amalie Johnsen Lunde, er godt fornøyd med tildelingen av pengene til de nye studentboligene.

– Dette er en del av en viktig satsning. Det å få flere studentboliger i Bergen er noe vi er helt avhengige av, sier Lunde.

Lav dekningsgrad i Bergen

Selvom Sammen er godt fornøyd med støtte til de nye boligene, forteller Lunde at dekningsgraden hva gjelder studentboliger i Bergen, er på lave 13,6 prosent.

– Dette er ikke nok. Det blir kritisk i Bergen hvis vi ikke får bygd mer. Vi ønsker å bygge enda flere studentboliger, slår Lunde fast, men legger til at dette er en god start.

Styreleder i Sammen, Amalie Johnsen Lunde, er fornøyd med støtten, men synes dekningsgraden for studentboliger i Bergen fortsatt er lav. ARKIVFOTO: Anna Jakobsen

Hva vil slike hybler koste?

– Vi prøver å få til et prisnivå som skal være så lavt som mulig, helst rundt 5000 kroner. Siden vi ikke har vedtatt dette prosjektet i styret enda, foreligger det ingen eksakt pris på nåværende tidspunkt.

Boligene skal i følge styrelederen være kollektiv der man har eget bad og felles kjøkken. Det er fortsatt usikkerhet rundt når byggingen kan begynne.

– Det avhenger av planprosessen i kommunen, men om alt går etter planen, så håper vi å starte byggingen på slutten av dette året, sier Lunde.

Ikke lenge til spadene kan stikkes i jorden

I pressemeldingen uttaler minister for forskning og høyere utdanning, Ola Borten Moe, at de vil få opp tempoet på byggingen av studentboliger. Målet på sikt er 3000 nye hybler i året.

– Jeg vet at pandemien har ført til høyere byggekostnader, men synes studentsamskipnadene har vært gode til å planlegge nye prosjekter de kan sette i gang raskt. Det betyr at det ikke er lenge til de første spadene kan stikkes i jorden. Så skal vi se på hvordan vi kan bidra til å få opp tallet på søknader, sier han.

Powered by Labrador CMS