Nyhet

Har tilstått å ha drept NHH-student

Den drapssiktede 19-åringen er ikke tidligere straffedømt.

VARETEKTSFENGSLET. Den siktede mannen er varetektsfengslet for fire nye uker og sitter i Bergen fengsel. ARKIVFOTO: Henriette Frøysland Thorkildsen
Publisert Sist oppdatert

Natt til søndag 27. september ble en 20 år gammel kvinne funnet død i en leilighet i Eidsvåg, og den 19 år gamle mannen hun bodde med er drapssiktet i saken. Den drepte kvinnen studerte ved Norges Handelshøyskole (NHH).

Den siktede 19-åringen skal ha tilstått drapet den 27. september, dagen etter at NHH-studenten ble funnet drept.

EIDSVÅG. Drapet skjedde i en leilighet som avdøde delte med den drapssiktede 19-åringen. ARKIVFOTO: Henriette Frøysland Thorkildsen

Spørsmålet er om mannen er strafferettslig tilregnelig eller om han kan dømmes til tvungent psykisk helsevern, ifølge hans advokat Erik Johan Mjelde. To rettsoppnevnte psykiatere vurderer den siktede mannens tilstand.

Varetektsfengslet i fire nye uker

Siktede er varetektsfengslet i fire nye uker og sitter for øyeblikket i Bergen fengsel. Det bekrefter hans forsvarsadvokat Erik Johan Mjelde. Videre er det lite advokaten til den siktede har anledning til å svare på av hensyn til utredning av den siktedes tilregnelighet og politiets pågående arbeid i saken.

Familiene kjente hverandre

Forsvarsadvokaten til den siktede 19-åringen opplyser om at siktede og den avdødes familier kjente hverandre. Begge to kommer fra Østlandet.

Hva relasjonen var mellom siktede og avdøde vil ikke forsvarsadvokaten gå inn på på nåværende tidspunkt, men han kan bekrefte at de ikke var i familie med hverandre.

Studvest har tidligere fått opplyst at den siktede som nå har tilstått drapet ikke er tidligere straffedømt.

Det har ikke lyktes Studvest å få kontakt med avdødes families bistandsadvokat Einar Råen.

Det var Bergens Tidende som først omtalte saken.

Powered by Labrador CMS