Nyhet

NLA flytter lærerutdanning til sentrum

Stor, fredet sentrumsbygning skal fra høsten av huse NLA Høgskolens lærerutdanning.

KALFARET: Slik ser det ut i Kalfarveien 31, hvor lærerutdanninga skal befinne seg framover. FOTO: NLA Høgskolen
Publisert Sist oppdatert

Lærerutdanninga ved NLA Høgskolen i Bergen, som fram til nå har befunnet seg på Breistein (se kart), skal nå flytte inn til sentrum.

Det bestemte styret ved høgskolen onsdag denne uka. De nye undervisningslokalene ligger i det fredede bygget i Kalfarveien 31, og overtas av NLA i oktober i år.

– Både studentrådet på Breistein og studentene som har vært på befaring, er veldig positive til Kalfarveien 31, og mener NLA vil oppleve økt studentrekruttering med en så sentrumsnær campus. 

Det skriver Amund Langøy, prorektor for utdanning ved NLA, i ei pressemelding gjengitt på NLAs nettsider.

Flyttinga vil finne sted i løpet av høsten og studentene vil få over 8000 kvadratmeter med innendørsarealer, i tillegg til store uteområder.

CAMPUS: De røde markørene viser NLA Høgskolens to nåværende avdelinger i Bergen. Nå skal Breistein-utdanningene flyttes til Kalfaret (svart markør). FOTO: Skjermbilde/Google My Maps

Resten av utdanningene NLA tilbyr i Bergen, som studier innenfor teologi og internasjonale studier, vil fremdeles befinne seg på NLAs campus i Sandviken.

Studvest har tidligere skrevet om misnøye rundt den store avstanden mellom høgskolens to avdelinger, samt uklarhet hvilke utdanninger som har tilhørt hvilken campus.

Også avisa Dagen har meldt om at lærerutdanninga flyttes.

Powered by Labrador CMS