Penger, politikk og… innflytelse?

Studcast SPESIAL: Vi diskuterer pengebruken til studentdemokratiene i Bergen sammen med relevante gjester. Hva får du som student for pengene?

Studcast. Einar Bjøru, Axel Fagerbakke og Kristine Tjøtta. Foto: Julie Helene Günther.
Publisert Sist oppdatert

Studvest presenterer Studcast! En enkel og grei podkast som på kort tid tar for seg aktuelle saker fra student-Bergen. I studio finner du Einar Lohne Bjøru, Kristine Tjøtta og Axel Fagerbakke. Vår produsent er Petter Hauge-Corneliussen.

Lytt til Studcast på Itunes, Spotify eller søk opp «Studcast» i din foretrukne podcast-app. I denne episoden har vi fått besøk av leder for studenttinget på vestlandet, Bjørn Olav Østeby, og leder for studentparlamentet på UiB, Nikolai Klæboe. De kommer for å diskutere studentdemokratienes pengebruk og hva de faktisk får gjennomslag for.

Studvest har gjennomgått studentdemokratiene ved Bergens tre største utdanningssteder: Universitetet i Bergen (UiB), Høgskulen på Vestlandet (HVL) og Norges Handelshøyskole (NHH). Resultatene viser at det er stor forskjell mellom institusjonene når det kommer til valgoppslutning og bruken av penger.

Hva kan studentpolitikerne gjøre for å få flere til å stemme på dem?

Studentpolitikerne på HVL arrangerer hvert år GIRAtur til Brakanes Hotel i Ulvik. Turen er arrangert for studentpolitikere og tillitsvalgte på høyskolen. I år kom prisen for turen på over 400 000 kr. Neste år ønsker de å bruke enda mer penger på turen. Bjørn Olav Østeby er med i studio for å svare på spørsmål tilknyttet turen.

Kunne pengene blitt brukt på andre tiltak for enkeltstudenter på HVL?

Studcast er spilt inn og produsert hos Studentradioen i Bergen.

Forrige episode finner du her!

Powered by Labrador CMS