Nyhet

Skapkristen, kveldsåpne bibliotek og studenter som sliter

Hvorfor holder majoriteten av kristne studenter troen sin skjult? Bør vi ha tilgang på lesesalen døgnet rundt? Og hvorfor sliter egentlig så mange studenter psykisk?

UENIG. Det blir både latter og fjas i denne ukens episode, men én sak er Ylva og Kristine veldig uenig om.
Publisert Sist oppdatert

Studvest presenterer Studcast! En enkel og grei podkast som på kort tid tar for seg aktuelle saker fra student-Bergen. I studio finner du Kristine Tjøtta og Ylva Schwenke. Vår produsent er Petter Hauge-Corneliussen.

Lytt til Studcast på iTunes, Spotify eller søk opp «Studcast» i din foretrukne podcast-app.

I sesongens fjerde episode snakker vi om hvorfor mange kristne studenter holder troen sin for seg selv. Vi får besøk av studenten Hanne Eskeland, som er kristen. Hun er selv åpen om sin tro, men sammen reflekter vi rundt hvorfor mange ikke er det.

Universitetet i Bergen har bestemt seg for å utvide åpningstidene til biblioteket på MatNat. Studenter Studvest har snakket med ønsker seg i lengden døgnåpne lesesaler. Men er egentlig døgnåpne lesesaler en god idé? Kristine og Ylva er ganske uenige om dette konseptet.

Undersøkelser har vist at mange studenter sliter psykisk. Psykolog Vivian Woodfin sier at noe av grunnen er at vi stiller for høye krav til oss selv. Sammen har startet semesteret med en kampanje for å fortelle studentene at de er gode nok, og at de må gi litt mer faen. Lektorstudent og Rødt-politiker Vegard Holtås, mener derimot at det økonomiske aspektet bør løftes når vi snakker om studenters psykiske helse. Hva er egentlig grunnen til at studenter sliter, og finnes det en enkel løsning?

Til slutt får vi med oss produsent Petter Hauge-Corneliussen i studio for ukens Verdt å nevne. Her får du både serietips, og en het diskusjon om Trump og Greta Thunberg,

Studcast er spilt inn og produsert hos Studentradioen i Bergen.

Forrige episode finner du her!

Powered by Labrador CMS