Skyss fjerner aldersgrensa på studentrabatt

Nå er er det ikke lenger bare studenter under 30 år som får studentrabatt.

BUSS: Nå kommer det endringer i hvem som får kjøpe studentbillett på Skyss sine avganger. FOTO: Adrian Grindbakken (arkiv)
BUSS: Nå kommer det endringer i hvem som får kjøpe studentbillett på Skyss sine avganger. FOTO: Adrian Grindbakken (arkiv)
Publisert Sist oppdatert

Flertallet i fylkestinget, som bestemmer over kollektivtransporten i Vestland, legger onsdag fram fylkesbudsjettet for 2024.

Der kommer det fram at det ikke lenger skal være aldersgrense på studentbillettene til Skyss.

– Det er viktig at alle studentar får rimeligere billettar. Eldre studentar har også vanskelig økonomi, særlig i disse tider. Jeg er glad for at vi klarte å prioritere studentene i dette budsjettet, sier Marthe Hammer, gruppeleder i Vestland SV.

Flertallet består av Arbeidarpartiet, Senterpartiet, SV, Venstre, KrF og MDG.

I en pressemelding skriver de at budsjettet som legges fram er stramt, men at koalisjonen likevel har klart å fjerne aldersgrensa. I tillegg gis studentpolitikerne ære for å ha stått på for saken, som har resultert i gjennomslag.

– Posisjonen har lyttet til studentene før med studentrabatt på enkeltbilletten, og Natt-Bybane i fadderuka. Nå har de vært tydelige på at aldersgrensa må vekk. De får gjennomslag, og nå får alle studenter studentrabatt på buss, båt og bane, sier Stian Davies, fylkesvaraordførar og gruppeleder i Vestland Ap.

Flertallet bruker to millioner kroner for å fjerne aldersgrensa på studentbilletten. Det betyr at også
studenter som er eldre enn 29 år kan få rabatt når de reiser med buss, båt og bane.

VT-LEDER: Sjur Selsvik er fornøyd. FOTO: Truls Skram Lerø (arkiv)
VT-LEDER: Sjur Selsvik er fornøyd. FOTO: Truls Skram Lerø (arkiv)

– Det er veldig gledelig at fylket lytter på studentene. Det skjer ikke noe magisk når en student blir 30 år som tilsier at de får mye bedre råd enn andre. Derfor er det avgjørende at også disse nå får studentrabatten.

Det sier Sjur Selsvik, leder i Velferdstinget Vest, som altså får en del av æren for at endringen kommer på plass.

– Vestland viser nå at de vil være et studentfylke. Dette er resultatet av en lang prosess og godt samarbeid over tid, jeg håper mange nye studenter nå vil nyte studentrabattens goder.

Powered by Labrador CMS