En knapp måned etter avdukingen er statuen av den elskede katten sporløst forsvunnet.

SPORLØST FORSVUNNET. Det var her statuen av den elskede SiB-katten stod. Nå er den stjålet. FOTO: GURO HALLERAKER.


Annonse

For en måned siden ble den offisielle statuen av Araya, bedre kjent som SiB-katten, avduket foran Studentsenteret.

Nå er statuen stjålet. Det var Bergensavisen som først omtalte saken. Til BA forteller Frode Kolltveit, operasjonsleder i Vest politidistrikt, at de er kjent med tyveriet av statuen, men at de ikke har noen mistenkte så langt. 

Anmelder tyveriet

Marita Monsen, kommunikasjonssjef i Sammen, forteller at hun søndag våknet til den dramatiske nyheten om at statuen er forsvunnet.

AVDUKING. Eirik Lie Reikerås og Tord Lauvland Bjørnevik fikk æren av å avduke statuen forrige måned. ARKIVFOTO: JEFFREY MEIJER.

– Jeg tok så kontakt med politiet og informerte dem om saken. Vi må vente til etter jul før vi offisielt kan anmelde tyveriet, men vi håper jo at statuen vil komme til rette før det. Hvis det er noen som har sett noe, eller vet noe om hvor statuen befinner seg, må de si fra, sier hun til Studvest. 

– Vi er ganske sjokkerte, og veldig triste, legger hun til. 

Elsket av studenter

SiB-katten Araya, oppkalt etter vokalisten i Slayer, Tom Araya, døde august 2017. Hun var et kjent syn på Studentsenteret, hvor hun oppsøkte kos og mat fra bergensstudentene. 

ELSKET. SiB-katten var populær blant både studenter og andre på Høyden. ARKIVFOTO: LENE RISHOLT THORBJØRNSEN

Initiativtakerne bak statuen av SiB-katten er Eirik Lie Reikerås og Tord Lauvland Bjørnevik. De samlet inn penger til statuen, og fikk æren av å avduke den foran hundre oppmøtte i slutten av november.

– Jeg og Tord er triste og lei oss over bortføringen, og håper SiB-katten kommer helskinnet hjem igjen, sier Reikerås til Studvest. 

Den fulle historien om Araya kan du lese her.

Kommentarer

kommentarer