Denne uken startet fadderuken for tusenvis av nye studenter i byen.

NYE STUDENTER. Nora Østrem og Astrid Sevre ser fram til studentlivet i Bergen der de skal studere henholdsvis sosialantropologi og sammenliknende politikk. FOTO: JULIE GÜNTHER.


Mandag ettermiddag samlet spente studenter seg for velkomstseremoni på Universitetsplassen. Fadderuken er i gang, og de nye studentene skal denne uken bli kjent med byen gjennom rebusløp, pub til pub og en rekke andre aktiviteter.

Blant de nye studentene er Nora Østrem (19) og Astrid Sevre (20), som begge ser fram til både fadderuken og studentlivet. 

– Det skal bli gøy å bli kjent med nye mennesker, sier Sevre.  

Østrem er enig, og tilføyer at hun også gleder seg til å komme i gang med studiet i sosialantropologi.

– Blir en del festing

Venninnene forteller at de først og fremst valgte å studere i Bergen på grunn av det gode studentmiljøet, i tillegg til byens rike kulturtilbud.

På spørsmål om de kommer til å feste mye i løpet av fadderuken har studentene noe ulike forventninger.

– Det blir nok en del festing, ja, sier Sevre.

Østrem på sin side har ikke planer om å drikke så mye alkohol i fadderuken.

– Jeg har ikke behov for en ny russetid, sier hun. 

VELKOMST: De nye studentene ble høytidelig tatt imot med blant annet rød løper under gårsdagens seremoni. FOTO: JULIE GÜNTHER.

På scenen foran Universitetsmuseet stiger UiB-rektor Dag Rune Olsen opp og ønsker studentene velkommen. Derfra oppfordrer han studentene til å gjøre mest mulig nytte av undervisningstilbudet til egen læring og personlig utvikling.

Til Studvest forteller han at det som alltid er en stor glede å få lov til å ta imot studentene.

– Vi har hatt mange flotte søkere i år. De er bedre kvalifiserte enn kanskje noensinne, sier han.

Obligatoriske frokoster

På Norges Handelshøyskole (NHH) startet fadderuken med oppmøte på morgenen med finstasen på. Nytt av programmet for fadderuken er at det, i samarbeid med studentforeningen NHHS, skal arrangeres obligatoriske frokoster i løpet av uken.

Dette er ett av tiltakene som høyskolen vedtok etter den mye omtalte NHH-debatten i vår. Målet er å bedre studiemiljøet og å minske alkoholpresset. 

– Tror dere folk kommer til å møte opp til frokost klokken ti om morgenen, da?

– Det er selvfølgelig en utfordring, men det er et godt planlagt arrangement. Noen vil nok slite litt dagen derpå, men studentene er ambisiøse, så jeg tror de fleste vil klare det, sier Anders Dovran, informasjonsansvarlig i NHHS.

Dovran mener NHH ellers har et godt tilbud når det gjelder alkoholfrie arrangementer, både nå og tidligere år.

Vi har blant annet egne alkoholfrie faddergrupper som hvem som helst kan velge å delta i dersom de ønsker en pause fra det ordinære opplegget. Dette er en veldig fin plattform for å skaffe seg venner utenfor sin egen faddergruppe, sier han. 

Kommentarer

kommentarer