Som barn ble artist Michelle Ullestad (25) utsatt for seksuelt overgrep. Nå bruker hun musikken som terapi, og ønsker at den skal bidra til å hjelpe andre.

DELTE EN HEMMELIGHET. Michelle Ullestad (25) under forrige ukes konsert.


– Jeg har ikke spist noe i dag, jeg blir skikkelig nervøs hver gang jeg skal holde konsert, forteller Noroff-studenten i forkant av en konsert som skal vise seg å kreve mye mot.

I konsertlokalet Victoria cafe og pub er Ullestad godt i gang med lydtest og innøving av rykende ferske låter. Rundt omkring kan man se gitarkasser, plektre og metervis med ledninger som kveiler seg rundt på gulvet.

151020_Michelle_Ullestad_AO_292
NERVØS. Student, mor og artist Michelle Ullestad (25) sier at hun alltid er nervøs før konsert.

– Jeg skrev en sang for én og en halv time siden, så jeg har ikke øvd noen ting. Jeg svetter og jeg er klissbløt, flirer Ullestad forsiktig.

Står frem som overgrepsoffer

Ullestad har god grunn til å være nervøs. I dag står artisten frem med hva hennes første singel «Åpen igjen» egentlig handler om.

– «Åpen igjen» handler om at jeg ble utsatt for seksuelt overgrep av et familiemedlem da jeg var liten, forteller Ullestad.  

151020_Michelle_Ullestad_AO_137
“ÅPEN IGJEN”. Under konserten på Victoria står Ullestad frem om en vanskelig fortid.

– Jeg har ikke fortalt det tidligere, og jeg ønsker i utgangspunktet at folk skal få lov til å tolke låtene mine slik de ønsker, men sangen er så personlig og vond, og det er noe jeg har ønsket å dele med andre lenge. 

151020_Michelle_Ullestad_AO_166
HÅPER DET KAN HJELPE ANDRE. Ullestad har lenge slitt med å åpne opp om seksuelt overgrep.

Hun håper at sangen kan hjelpe personer som befinner seg i samme situasjon som hun gjorde.

– Det ble ikke snakket om da jeg var liten, og det tok lang tid før jeg i det hele tatt turte å si det til noen. Kanskje hadde jeg snakket ut tidligere om jeg hørte noen snakke om det.

Ullestad bruker selv musikken til å komme seg gjennom krevende tider, og tror låtene kan hjelpe andre til å håndtere vanskelige følelser og opplevelser.

– Som regel er det følelser inni meg som må ut, da kan jeg gå gjennom dem flere ganger og renses gjennom musikken. Jeg skriver sangene som terapi for meg selv, så håper jeg de kan fungere som terapi for andre også.

– Det går enten bra eller så går det over

Ullestad er nå aktuell med en ny singel kalt «OppNed» som artisten selv synes skiller seg ut fra hennes eksisterende diskografi.

151020_Michelle_Ullestad_AO_031
NY SINGEL. (fra venstre) Bandmedlemmene William Fauskanger (20), Philip Christensen (20), Andreas Siem (20) og Torbjørn Borge (20) (bakgrunn) er alle ikledd “OppNed” t-skjorter.
151020_Michelle_Ullestad_AO_034
DANSELÅT. Ullestad bruker hele lokalet som dansegulv under premiere av “OppNed”

– I motsetning til de andre «grinelåtene» mine er «OppNed» en sang det faktisk går an å danse til, smiler Ullestad.

På scenen leker bandet med et bredt utvalg instrumenter ikledd matchende lilla t-skjorter med singelens coverkunst. I front lyser en litt nervøs Ullestad opp det mørke lokalet med en improvisert dans og lystige toner.

– Om jeg bommer litt på en av sangene, gjør det egentlig ingenting. Det går enten bra eller så går det over.

LES OGSÅ:

Kommentarer

kommentarer