Stuntet markerer starten på en uke med veldedighet.

ENGASJERTE STUDENTER. Rebekka Berggård og Stine Eikenes er to av seks studenter som driver Studentaksjonen i Bergen.


Annonse

– Vi har tatt oss litt vann over hodet, men det går sikkert bra, sier Rebekka Berggård, leder av Studentaksjonen Bergen.

Studentaksjonen er en veldedig organisasjon som finnes over hele Norge, og representeres av seks studenter i Bergen.

KOMFORTABEL LESING: Slik så det ut på Torgalmenningen fredag ettermiddag.

Stuntet på Torgalmenningen markerer starten på Studentaksjonens innsamlingsuke. Midlene som samles inn av Studentaksjonen går til Flyktninghjelpen sitt undervisningsprogram i Afghanistan.

For hver person som fredag satt seg ned og leste en side av blant annet Khaled Hosseinis «Drageløperen» og «Bokhandleren i Kabul», donerte Bypsykologene 50kr til Studentaksjonen.

Sikter høyt

– I år er målet å samle inn én million kroner over hele Norge, forklarer Berggård.

Organisasjonen har siden 2015 samlet inn 1 750 000 kroner og sørget for at 1 750 afghanske barn har fått grunnleggende lese- og skriveferdigheter.

LEDER. Rebekka Berggård er leder av Studentaksjonen Bergen.

Pengene skal de samle inn ved å arrangere en rekke forskejellige arrangementer, og holde bøssebæring på lørdag og søndag.

– Bypsykologene dobler summen som blir samlet inn på bøssebæringen, forteller Stine Eikenes, medlem i Studentaksjonen Bergen.

– En god sak

Flere forbipasserende satte seg ned for å lese en side midt på Torgallmenningen. Blant dem var ernæringsstudenten Mari Thesen, Ragnhild Frostad-By og Ida Malmedal, som alle studerer i Sogndal.

LESING. Mari Thesen, Ragnhild Frostad-By og Ida Malmedal var blant dem som bidro til en god sak ved å lese bok på Torgallmenningen fredag ettermiddag.

– Det er hyggelig å kunne støtte en så bra sak, og det er veldig bra det Studentaksjonen holder på med, mener Frostad-By.

Spons = markedsføring

Det ikke er første gang Bypsykologene sponser en veldedig organisasjon. De har tidligere sponset en rekke andre veldedigheter i Bergen. I fjor ble for eksempel PsykAid sponset.

– Bypsykologene bruker det som markedsføring. De mener det er bedre at pengene går til et godt formål enn for eksempel Facebook, forklarer Beggård.

SIGNERER. Studenten Fanny Berg skriver under på en kupong og gir 50kr ekstra til Studentaksjonen.

Kommentarer

kommentarer