Det kan ikke forklares, det må oppleves

Immaturus arrangerer mikrofestival for tredje gang, og den blir bare større og større. Det er en uke fylt med forestillinger, quiz, poesikveld og konserter.

MUGG: Skuespillerne i full fart i forestillingen som ikke kan forklares, men som må oppleves, ifølge arrangøren selv.
Publisert Sist oppdatert

Det er nervepirrende å arrangere festival, skal vi tro arrangørene bak Immaturus sin mikrofestival. 

– Man vet ikke om folk kommer eller ikke.

Studvest møter nestleder Gunnhild Birkeland og produksjonsansvarlig Emma-Elise Ness Jenssen på Det Akademiske Kvarter. Rundt oss er de øvrige medlemmene i full gang med å forberede seg til neste forestilling, «Den seminalske tragedie». Det er omtrent 50 studenter som er med å arrangere teaterfestivalen. 37 av dem er skuespillere.

NESTLEDER: Gunnhild Birkeland forteller engasjert om teaterfestivalen.
PRODUKSJONSANSVARLIG: Emma-Elise Ness Jenssen håper at folk kommer innom og tar et avbrekk fra eksamenslesing.

Birkeland forteller at det er mange forskjellige folk i Immaturus. Alt fra de som vil drive med improteater, til poesi. Flesteparten studerer teatervitenskap ved Universitetet i Bergen, eller drama og anvendt teater ved Høgskulen på Vestlandet. Selv studerer Birkeland sammenliknende politikk, og Ness Jenssen radiografi. 

De ønsker at mikrofestivalen skal være en kulturfestival som kan samle andre kulturinteresserte studentorganisasjoner. Også håper de at flere studenter får øyne opp for teater.

Mikrofestival?

Hva er egentlig en mikrofestival? Med mikro mener Birkeland små forestillinger, som varer mellom 30 og 45 minutter. Tidligere var det omtrent fem forestillinger, men i årets festival er det syv. Den ene med navnet «Mugg». 

UFORKLARLIG: Det sier arrangøren. Ser ut som et håndtrykk.

Birkeland og Ness Jenssen omtaler forestillingen som noe som ikke kan forklares, men må oppleves. Den skal symbolisere studenttilværelsen, og omhandler mugg som bor i kjøleskapet til en student. Attpåtil vil den ene karakteren finne kjærligheten. 

Mange favorittbarn

– Hvis det er èn ting studentene i Bergen burde få med seg under teaterfestivalen, hva er det?

– Det jo veldig masse som skjer. Det er liksom som å velge favorittbarnet sitt. 

Birkeland og Ness Jenssen trekker stolt frem samarbeidet med Den Nationale Scene (DNS) om forestillingen «Lilleskogen». Hun beskriver det som en tragisk og vond fortelling om barn som ikke skjønner hvor dårlig de har det. Samtidig legger hun til hvordan oppsetningen er leken, med inspirasjon fra Wes Anderson.

– Det Nationale Scene er en veldig fin plattform for folk som har lyst til å drive med teater profesjonelt. 

Etter litt betenkningstid og kvaler for å bestemme hvem som favorittbarnet, lander de på at man burde komme på lørdag og hoppe mellom arrangementene. Immaturus har ikke bare mikroteater, men også blant annet musikal, glassverksted, poesiaften, quiz og konserter.

Teppefallsfest lørdag kveld

Lørdag kveld avsluttes teaterfestivalen med en fest kalt teppefall. Den arrangeres når siste stykke er gjennomført. Birkeland forteller at etter siste forestilling er det vanlig med en «mockup», hvor stykkene blir spilt på nytt, men med andre skuespillere. Vanligvis litt uti festen og med god stemning. 

Det blir også en forestilling med alle de sju forestillingene samlet, som en type medley. I tillegg blir det silent disco.

Powered by Labrador CMS