Fadderleder synes det er synd.

ARKIVFOTO: Andrea Olsen


Det skriver høyskolen i en pressemelding. Det samme bekrefter fadderleder ved HVL, Bjørn Olav Østeby.

Han presiserer at dette gjelder kveldsarrangement på byen, og at quiz på Kronbar og standup på Forum fortsatt forblir.

– Vi avlyser alle arrangement med alkoholservering i vår regi som ikke har annen underholdning, sier Østeby til Studvest.

– Betyr det at arrangement på kveldstid som foregår på utesteder blir avlyst?

– Ja, det er det det betyr.

I pressemeldingen sier HVL-rektor Berit Rokne at de har hatt god kontakt med fadderlederne.

– Vi avlyser ikke fadderuken på HVL, men vi tilpasser oss situasjonen og justerer programmet. Det betyr at alle fadderarrangement på dagtid i regi av HVL går som planlagt. Alle arrangement i HVL-regi utover ettermiddag og kveld skal være alkoholfrie, sier hun i pressemeldingen.

– Synes det er synd

Østeby i fadderstyret forteller at han synes dette er synd, spesielt at det nå ikke går an å gjennomføre bordreservasjoner på utestedene.

LEDER. Bjørn Olav Østeby er leder for fadderstyret ved HVL. FOTO: Vincent Sondre Førde

– Dette betyr at studenter som ikke har plass hjemme ikke kan være sammen i faddergruppen. Det synes jeg er synd, sier han til Studvest.

Han sier at hele deres motivasjon for å bruke utesteder var for å tilrettelegge for de studentene som ikke hadde steder å være.

– Behovet er der og vi får forespørsler om det hele tiden. Nå skal vi jobbe for å tilrettelegge mer. Vi skal se på om vi kan bruke campus i større grad, slik som UiB har gjort, men da må det være alkoholfritt, sier han.

Det viktigste for han nå er at studentene har et sted å være.

– Utfordrende for fadderlederne

Videre i pressemeldingen sier Rokne at det har vært utfordrende for fadderlederne å sørge for at smittevernreglene overholdes.

– Jeg vil understreke at fadderlederne har gjort en stor og god jobb både med planlegging og gjennomføring så langt, og de har hatt stor oppmerksomhet på smittevernsreglene.

– Samtidig har de følt på et ansvar for at smittevernsreglene overholdes. Dette har til tider vært utfordrende, og da særlig knyttet til arrangement på kveldstid der alkohol er med i bildet, sier hun i pressemeldingen.

Kommentarer

kommentarer