Disse appene kan gi studiehverdagen din et løft.

APP. Det finnes mange applikasjoner du kan laste ned på mobilen din for å forenkle din studiehverdag. FOTO: Eline Hjellbakk Pettersen


Annonse

Fokus og organisering

Hold – Blir du lett distrahert av mobilen? For hvert 20. minutt du ikke bruker mobilen får du poeng du kan bytte mot eksempelvis brus, frukt eller reiser.

Todoist – Denne appen gjør det enklere for deg å holde oversikt over dine ærender og oppgaver. Du legger enkelt inn gjøremålene du har fremover, som kan fordeles i ulike kategorier og som du kan avgjøre prioriteten til. Appen gir deg varsel i god tid når det skal gjøres, og minner deg på gjøremålene selv når du er offline.

Wunderlist – Få full kontroll på dine store og små gjøremål med denne organiseringsappen, som også inkluderer en kalender.

Underholdning og tidsfordriv

Tinder/Grindr – Sliter du med å treffe nye folk? Last ned Tinder eller Grindr da vel!

PartyPal – For å få i gang stemningen på vorspiel skader det aldri med en app der du slipper å komme på ting selv. Denne appen inneholder reglene til flere drikkeleker, blant annet «Opp eller ned», «Jeg Har Aldri» og «Ring of Fire».

Podcast og Storytel – Koble av fra hverdagen eller nyt turen til forelesning med en lydbok eller en podcast på øret.

Mote og inspirasjon

Tise – I Jenny Skavlans app kan du handle billige klær, sko, interiør og annet.

Wish – I appen denne finner du alt fra klær til kjøkkenutstyr, med en mengde rabatter.

Med disse moteappene kan du enkelt få inspirasjon til blant annet dekorering av din leilighet. ARKIVFOTO: Julie Helene Gunther.

VSCO -VSCO gir deg mulighet til å både bli inspirert og inspirere andre med så mange bilder du ønsker. Du kan legge ut og redigere bilder av det du ønsker. Appen kan minne om Instagram, men på VSCO er det oppfordret til å legge ut mange bilder på rad.

Generell sparing

Studentpakken – Her får du en fullstendig oversikt over hvor det finnes studentrabatter og hva slags tilbud ulike butikker har, både i Bergen og andre norske studentbyer.

Akademika – Få rabatt på pensumbøker og diverse utstyr til studiehverdagen ved å laste ned appen til bokhandleren Akademika.

På Akademika finner du alle pensumbøkene du trenger til ditt studie. ARKIVFOTO: Julie Helene Günther.

IKEA family – Som student kommer man sjeldent unna en tur innom IKEA. Denne appen sørger for flere rabatter.

Dreams – Vi har alle ett eller annet vi ønsker oss, men som studentbudsjettet ikke strekker til. «Dreams» lar deg skrive inn hva drømmen din er, og legger opp en sparingsplan basert på din bankkonto.

Slutta – Er du en student som røyker eller snuser, og som ønsker å slutte, kan «Slutta» være til hjelp.

Kjekt-å-ha

Bergen Bysykkel – Her kan du enkelt finne nærmeste ledige sykler, samt oppdateringer på hvor du finner nærmeste ledige lås.

Studentbevis – Med denne appen kan du enkelt bevise at du er student for å unytte deg av studentrabattene Bergen har å by på.

Skyss reise og Skyss billett – Med Skyss reise får du lett oversikt over når banen og bussene går, mens Skyss billett sørger for enkelt kjøp av billett.

Pent.no – Glem ikke at du bor i Bergen. Det er alltid greit med en rask sjekk på en værapp for å se om du trenger å pakke med en paraply før du går ut døren.

Bergen er en vakker by, men oppholdsværet varer ofte ikke lenge. ARKIVFOTO: Emil W. Breistein

byVENN – Denne appen gir en fullstendig oversikt over alle tilbud du kan finne i Bergen sentrum.

MazeMap – Er du ny student i Bergen, eller generelt har dårlig retningssans? MazeMap gir deg fullstendig oversikt over campus på Høgskulen på Vestlandet, Universitetet i Bergen og Norges handelshøyskole.

Mattilbud – Her finner du en fullstendig oversikt over hvilke tilbud du får i ulike matbutikker.

Lykkepromille – Dersom du ønsker bedre kontroll over når og hvor mye du drikker er denne appen perfekt for deg. Lykkepromille lar deg legge til antall enheter du drikker slik at du kan følge med på promillenivået ditt og informerer deg om når du bør stoppe å drikke eller kan drikke mer.

Kommentarer

kommentarer