Hjernen bak Nokas-ranet vant 10.000 kroner etter en innovasjonskonkurranse.

TOSKA VANT. HVL arrangerte en konkurranse hvor studentene fikk et døgn på seg til å utvikle ideer for framtidens sykehus. ARKIVFOTO: TORIL SUNDE APELTHUN


Prisen det er snakk om ble delt ut etter en konkurranse i helgen, hvor rundt 50 studenter deltok. Ingeniør-, medisin- og sykepleierstudenter fikk et døgn på seg til å utvikle ideer for framtidens sykehus. Det melder VG mandag ettermiddag.

– Det var en gruppe med dataingeniørstudenter som vant. De presenterte en idé om et automatisk sporingssystem av pasientprøver for å øke pasientsikkerheten, sier høgskolelektor Øyvind Midtbø Berge ved HVL til riksavisen.

Berge bekrefter også at David Toska var med i vinnergruppen, sammen med fire andre studenter.

Soner som student

Nokas-raneren har i en lengre tid vært dataingeniørstudent ved høgskolen. Etter det Studvest kjenner til skal han også ha tatt fag på Universitetet i Bergen.

Toska ble pågrepet i Spania for 12 år siden og ble dømt til 18 års fengsel. Nå soner han straffen sin som hjemmesoning i Bergen, og er ifølge VG underlagt strenge vilkår.

Blant annet har han bestemte innetider og krav til å være i aktivitet – for eksempel som student. Toska har heller ikke lov til å ha kontakt med noen av de andre Nokas-ranerne eller andre kriminelle.

Førstepremien i konkurransen var på 10.000 kroner.

Kommentarer

kommentarer