– Det virker som om han ignorerer oss, sier lederen i studentenes valgstyre.


Annonse
Skjermbilde 2017-05-02 kl. 13.39.11

FLERE PÅMELDTE. Dette er et skjermbilde av påmeldingsskjemaet Tord Lauvland Bjørnevik har laget.

Det juridiske fakultet ved Universitet i Bergen (UiB) ble før påsken kritisert for å ha forskjellsbehandlet kandidater til det pågående studentvalget.

Dekanen ved fakultetet, Asbjørn Strandbakken, avviste den gang kritikken, og kom samtidig med en klar oppfordring til kritikerne: 

– Hvis noen har problemer med denne artikkelen, får de komme bort på fakultetet og få et kurs om ytringsfrihet.

Denne kommentaren har flere reagert på, blant annet i sosiale medier.

30 påmeldte

Tidligere nestleder i arbeidsutvalget ved Studentparlamentet ved UiB (SP-UiB), Tord Lauvland Bjørnevik, tok Strandbakken på ordet. Han laget et påmeldingsskjema til kurset, og påmeldingsskjemaet ble sendt rundt til studenter og studentpolitikere. 

– Påmeldingstallet ligger på rundt 30 nå, forteller han.

Samtidig har leder i studentenes valgstyre, Eirik Lie Reikerås, tatt kontakt med Strandbakken for å avtale tidspunkt og sted for kurset.

– Vi har ikke fått svar fra Strandbakken. Det virker som om han ignorerer oss, slår Reikerås fast.

Jeg synes at denne vinklingen, om at ytringsfrihet kan trumfe offentlige institusjoners nøytralitet ved valg, er veldig spennende.

Stian Magelssen, student og studentpolitiker. 
Interessert i demokratiske prinsipper

Stian Skarheim Magelssen, student i sammenliknende politikk og studentpolitiker, er en av studentene som har meldt seg på kurset.

Politikkstudenten forteller at han er interessert i demokratiske prinsipper, som for eksempel frie valg, og derfor gjerne skulle fått høre hvorfor dekan Strandbakken mener det han mener.

– Jeg synes at denne vinklingen, om at ytringsfrihet kan trumfe offentlige institusjoners nøytralitet ved valg, er veldig spennende. Derfor er det skuffende at det ikke virker som om Strandbakken vil gjennomføre dette kurset, sier han.

Studvest har gjort gjentatte forsøk på å kontakte dekan Strandbakken på telefon, mail og SMS over flere dager. Han svarer ikke.

Kommentarer

kommentarer