Festivalsommeren er i full gang!


Ester Segarra

FOTO: Ester Segarra

Hugsjá

31. mai

20.00 i Grieghallen

Det er vanskelig å si noe om musikken som skal spilles på Festspillene-konserten til Hugsjá med Einar Selvik og Ivar Bjørnson, kjent fra henholdsvis Wardruna og Enslaved, rett og slett fordi det er en urfremføring av verket de har laget. Etter de små lydklippene som er å oppdrive å dømme, blir dette en veldig spennende konsert. Instrumentene som blir brukt er en blanding av dagens instrumenter og historiske instrumenter fra helt tilbake til steinalderen, og tekstene består av norrøn og norsk poesi. Dette blir nok et lydbilde og en opplevelse som det er verdt å få med seg.

MIss tati_TSA_26

FOTO: TORIL SUNDE APELTHUN

Miss Tati

2. juni

21:30 Røkeriet (USF Verftet)

Når Nattjazz-festivalen går mot veis ende står Tatiana Palanca, bedre kjent som Miss Tati, klar på USF Verftet 2. juni. Hun blir omtalt som et uendelig friskt pust i det lokale musikkmiljøet med hennes unike miks av soul, hiphop, house og ikke minst jazz. Etter å ha spilt for en fullsatt sal på Nattjazz i fjor har hun turnert landet rundt, vært urørt-finalist og stukket av med seieren i by:Larms forbilde-pris. Miss Tati vil gi deg en konsertopplevelse av en annen verden.

kjartan-LauritzenKjartan Lauritzen

7. juni

16:45 Magic Mirrors

Det er ikke til å komme fra at vidunderet fra Balestrand vil lage et forrykende show under årets Bergenfest. Med låter som «Fredag», «Havanna» og «Nyte D» har han kapret både radiostasjoner og hjerter i 2017. Herlig harry med Volvo-jakke og en lysende sjarm er det ikke utenkelig at den bergensbaserte rapperen vil stage-dive en gang og to. Dette er konserten du bør være på dersom du vil ha feststemning og allsang. Det er jo tross alt siste festivaldag også, så du trenger ikke tenke på å miste stemmen.

OhwonderOh Wonder

17. juni

14.15 på Plenen.

Duoen Oh Wonder, bestående av Josephine Vander Gucht og Anthony West fra London, skal spille utekonsert under Bergenfest. De har et utradisjonelt lydbilde, med en blanding av elektronikalementer og to nydelige stemmer som synger nøyaktig det samme, bare i hver sin oktav. Douen har en melodisans fra himmelen, og kommer til å høres fantastiske ut på Plenen i juni. Forhåpentligvis får vi høre godbiter som «Technicolor Beat» og «All We Do» fra debutalbumet «Oh Wonder» fra 2015, som er det svært vellykkede resultatet av et helt år med månedlig sangslipp fra duoen.

The_Weeeknd_Kayla Johnson

FOTO: Kayla Johnson

The Weeknd

4. juli

17:30 Bergenhus Festning

Canadieren Abel Tesfaye tok verden med storm da han lastet opp musikk på internett tilbake i 2010. Da han i november slapp albumet «Starboy», hadde han rukket å bli verdenskjent med sanger som blant annet «Starboy» og «I feel it coming», der sistnevnte er et samarbeid med DAFT PUNK. The Weeknd blir omtalt som en hipster innen R&B-sjangeren med elementer fra tidlig dubstep og Hiphop i én og samme gryte. 4. juli står han klar til å entre Bergenhus Festning med support fra både R&B-kompis Bryson Tiller og 2016 urørt-vinner Cezinando.

Kvelertak_Jarle Hovda Moe

FOTO: JARLE HOVDA MOE

Kvelertak

18. august

19:00 Bergenhus Festning

De er tilbake, og denne gangen klar for å gjøre sin største konsert i Bergen noensinne. Kvelertak fylte i høst opp hele USF Verftet, og det er ingen tvil om at det igjen blir både svett stemning og upåklagelig energi. Bandet har vunnet tre Spellemannspriser fordelt på tre plater, men det er likevel på live-opptredenene du får den skikkelige Kvelertak-opplevelsen. Når de står på scenen i Bergen neste gang har de turnert med den nyeste plata «Nattesferd» i over ett år, og nye tilskudd til showet har nok blitt skikkelig spilt inn. Ønsker du en skikkelig rocke-opplevelse i sommer, er dette konserten du bør gå på.

Lars Vaular_Jarle Hovda Moe

FOTO: JARLE HOVDA MOE

Lars Vaular

19. august

19:00 Bergenhus Festning

Vår kjente og kjære Vaular entrer festningen den 19 august klar for atter en gang å trollbinde bergenserne. Dette er én av to eksklusive norgeskonserter for 2017. Etter en fullsatt «plen» under Bergenfest i fjor, og albumstrilogi-suksessen «666 ALT», «666 GIR» og «666 MENING», er bergensrapperen klar for å gi hjembyen nok en heftig konsert på byens beste venue, under en forhåpentligvis vakker sensommerkveld. Vi skal heller ikke se bort ifra at noen av hans NMG-venner joiner ham på scenen.

StingSting

21.juni

19:00 Bergenhus festning

Bergenhus festning er kanskje ikke «Fields Of Gold», men ønsker du å høre den klassiske låten live, er dette stedet å være i juni. Sting har i 40 år levert sanger du garantert har nynnet til når de har kommet på radioen, og selv om årene hr agått, er showene fremdeles «top-notch». Du skal heller ikke se bort fra at han slår til med et par The Police-låter. Det er en grunn til at han har solgt over 100 millioner album både som soloartist og som medlem av The Police. Hvem vil vel ikke hyle til på «Roxanne» eller veive med henda under «Every Breath You Take»? Slå laus rockefoten.

Kommentarer

kommentarer