Hver torsdag samles en haug med jenter for å skate i FYSAK-hallen. Der er det ingen som ler om du faller.


Annonse

Annicken Lindseth studerer historie, men på fritiden tilbringer hun flere torsdagskvelder med girlskate i Fysak-hallen.

– Vi har folk fra svært mange ulike grupper her og mange fra veldig krevende studier. Noen går på juss og medisin. Det er definitivt mange gode forbilder for de yngre som er med, sier hun.

Folkene inne i hallen passer også Lindseths beskrivelse. Noen er hipstere, andre går i joggebukser. Noen er veteraner, andre er nybegynnere.

– Men ikke noe dop og tull! sier Lindseth.

Skate_Girls_AG_02

SAMHOLD. Hver torsdag møtes jusstudenter, økonomistudenter, ungdomsskoleelever og arbeidende jenter i alle aldere for å skate i FYSAK-hallen. FOTO: ADRIAN GRINDBAKKEN

Gutter ingen adgang

Girlskate er kun for jenter som har til felles at de står på brett. En av dem som har vært med lengst er Hanna Kolb. Hun mener at miljøet funker bra fordi det er så ufarlig og åpent.

– Det er lav terskel for å bli med. Det har ingenting å si hvor god man er fra før av. Det vil ikke si at andre miljøer er noe annerledes, men her får man på en måte en garanti på at man kommer inn i en støttende gruppe, sier hun.

Jusstudenten mener det er viss fare for at gruppen blir sett på som «jenteskatere» selv om de er like mye skatere som andre på brett.

– Samtidig har det vært en stor suksess å starte en egen jentegruppe, og vi har fått med oss mange nye medlemmer.

Ingen hånlig latter

Francesca Aguilera er en av dem som mener at girlskate har fungert som en god inngangsportal til skatemiljøet.

– Jeg har alltid hatt lyst til å skate, men jeg syntes tidligere at det virket som et vanskelig miljø å komme inn i. På girlskate er det ikke slik. Faller man her, så hører man ikke annet enn støttende kommentarer.

Hun mener i tillegg det har blitt lettere å skate utenom gruppen.

– Det har blitt lettere å ta med seg brett ut på byen også!

Bryter med stereotypien

Medisinstudenten Oda Østerdal mener mange nykommere har dratt nytte av girlskate fordi det er en inkluderende gjeng. Hun synes ikke det gjør noe at guttene må finne en annen plass å skate én gang uken.

– Akkurat torsdagen er forbeholdt jenter. Jeg tror nok en del av de som kommer synes det er greit å ha denne ene dagen i uken kun med andre jenter.

Hanna Kolb mener også miljøet bryter litt med bildet flere kanskje har av skatere. Mest iøynefallende er fraværet av menn, en faktor som kanskje har ført til en tryggere rekrutteringsarena.

– Vi har folk fra hele spekteret og i alle aldre. Noen fra medisinstudiet, andre fra ungdomsskolen. Jeg tror mange av de unge har flere gode forbilder her, sier hun, og legger til:

– Noe av det beste med skatemiljøet er at det finnes så mange ulike personligheter. Ingen kan settes i boks her.

Kommentarer

kommentarer