LUKE 20: Horoskop og stjernetegn er litt urealistisk for noen. For Jakub har det sin nytteverdi.

FOTO: Julie Helene Günther


APROPOS:

Da jeg var liten husker jeg at det var mange som var opptatt av å lese horoskopene sine i aviser. Det var den gang ikke noe for meg, siden jeg bare var et barn, men jeg var uansett interessert i å lese. Det virket som at interessen for denne «daglige aktiviteten» gjennom tiden har sunket og færre personer har blitt opptatt av den. 

En del av dagens samfunn har nå blitt opptatt av det igjen. Disse sjekker og reflekter over stjernetegnene sine og sin egen personlighet, for å se hva som er rett og hva som ikke er det. Slik får man vite at noe av det som beskriver ditt stjernetegn stemmer, annet ikke. Å sjekke hva neste dag bringer er også nyttig, men kanskje i en mindre grad. 

Da mange igjen ble interessert i astrologi, forstod jeg at en del av disse greiene er sanne og beskriver meg og andre jeg kjenner godt. 

Livet som Jomfruen er ikke lett når man vet hvordan en «Virgo» funker. Beskrivelsen har hjulpet meg til å skjønne hvorfor det er så mange som er veldig spente på hva for eksempel jomfruen Beyoncé gjør til vanlig. For meg er det hun gjør noe vanlig, og noe som ikke burde være vanskelig siden vi er begge født i september. Det ganske enkelt sånn jomfruen funker. Det vil kanskje bety å være en «workaholic» (noen ganger) og forvente at alt blir så bra som mulig. 

Å finne sin «astro bestie» er en greie der man stalker noens bursdag for å finne ut stjernetegnet deres. Det finnes fire grupper hvor stjernetegn plasseres. «Earth», «fire», «air» og «water» signs. Hver gruppe representer tre stjernetegn som har noe til felles og kommer mest mulig sammen når vi snakker både om vennskap og kjærlighet. For eksempel, det jeg har til felles med «Tyren» og «Steinbukken», som er også «earth signs» som meg, er at vi alltid er omsorgsfulle. Det er dette som binder oss sammen, men det betyr ikke da at vi kommuniserer med andre stjernetegn på en dårligere måte.

Men det er ikke bare våre stjernetegn som beskriver oss. Det finnes også en «ascendant», «månen» og andre planeter som representerer vår personlighet og hvorfor vi gjør det vi gjør. 

Å tro på dette eller ikke er helt greit. Jeg begynte å gjøre det siden jeg ble tiltrukket av disse mystiske greiene gjennom en venn. Det samme skjedde også med andre av vennene mine. Kanskje det blir litt for urealistisk for noen, men det morsomste ved dette er å se på memes.

Kommentarer

kommentarer