En melding om en alvorlig hendelse i Universitetsaulaen ble sendt ut ved et uhell. Det hele var bare en øvelse.

VARSEL. Under en beredskapsøvelse ble sendt varsel til flere ansatte om at det hadde skjedd en alvorlig hendelse i Universitetsaulaen. Meldingen skulle aldri ha blitt sendt, opplyser avdelingsdirektør. ARKIVFOTO: TORIL SUNDE APELTHUN.


Annonse

«Det har vært en alvorlig hendelse i Aulaen i dag med flere som er alvorlig skadet. Det er opprettet pårørende og evakueringssenter i Egget. Pårørende tar direkte kontakt med Egget».

Slik begynte en melding sendt ut til ansatte ved Universitetet i Bergen (UiB) torsdag ettermiddag.

Omtrent en halvtime senere ble det sendt en ny melding. Der beklaget avsenderen meldingen som først ble sendt ut, og forklarte at den var en del av en beredskapsøvelse.

– Meldingen skulle ikke vært sendt ut til noen andre, opplyser avdelingsdirektør ved Fakultet for kunst, musikk og design (KMD), Synnøve Myhre, som skrev meldingene.

Jobbet i testdatabase

Hun opplyser til Studvest at kun ledelsen ved fakultetene og universitetet visste om øvelsen, og at de jobbet i en testdatabase som ingen andre hadde tilgang til.

– Øvelsen gikk ut på at det hadde skjedd en hendelse i Universitetsaulaen. Dette skulle vi loggføre og informere om i testdatabasen. Det ulykksalige er at den gikk ut til ansatte ved Det juridiske fakultet. 

– Hvordan kunne det skje?

 – Det er et godt spørsmål. Vi jobbet i en testdatabase. Det er en svakhet at når vi jobber i det verktøyet så går det ut en melding som aldri skulle ut til noen andre, sier Myhre.

– Veldig uheldig

Hun forteller at hun sendte ut den nye meldingen så snart hun oppdaget hva som hadde skjedd. Hvor mange som skal ha mottatt meldingen vet hun ikke, men sier det bare er snakk om ansatte ved Det juridiske fakultet.

– At den første meldingen ble sendt ut var veldig uheldig. Jeg skjønner at folk kan ha opplevd det som ubehagelig, sier Myhre.

Kommentarer

kommentarer