Leserinnlegg: Disse tre appene kan hjelpe med å spare.

MER PÅ KONTO. Disse mobilapplikasjonene kan hjelpe deg med å spare penger, slik at du kan ha litt mer igjen på kontoen neste gang du er ute og handler, skriver innsenderen fra økonomiformidlingen. FOTO: JULIE HELENE GUNTHER


Annonse

Det er lett å miste oversikten når man skal handle i butikken, og ofte er det lett å undervurdere hvor mye det faktisk vil koste. Likevel kan du komme langt med å være bevisst på ulike tilbud og dermed unngå klumpen i magen som begynner å forme seg hver gang man skal betale i butikken. Pinligheten som oppstår når man i god tro taster inn koden på betalingsterminalen og blir etterfulgt av lydene “pip pip pip”. Beskjeden «kortet ditt ble avvist» unner vi ingen.

Derfor har vi noen gode tips til mobilapplikasjoner som kan hjelpe deg med å spare penger, slik at du kan ha litt mer igjen på kontoen neste gang du er ute og handler. 

I Too good to go kan man kjøpe overskuddsmat. Dette gjøres gjennom at applikasjonen kopler forbrukeren opp mot spisesteder eller butikker som ikke har fått solgt unna dagens ferskvarer. Overskuddsmaten varierer fra bakervarer, middager og hotellfrokost til et lavt beløp. Størrelsen på porsjonen kan variere fra gang til gang. Det er først-til-mølla-prinsippet som gjelder, og de fleste porsjonene legges ut ved midnatt (men merk at noen tilbud vil oppdateres i løpet av dagen).

Praktisk råd: Bruk av applikasjonen krever litt planlegging, da hentetidspunktet er kort og de populære stedene går tom først.

MATTILBUD samler de største matvarekjedenes tilbudsaviser på én og samme plass. Applikasjonen konsentrerer seg om kundeaviser i fylket du oppholder deg i. Mattilbud oppdaterer seg fra ukeavisene i løpet av hver mandags formiddag (merk at noen tilbudsaviser kan dukke opp både en dag før, eller oppdateres etter behov).

Praktisk råd: Se gjerne over tilbudene i starten av uken og planlegg handleturen(e) slik at du har en plan for den kommende uken og øker muligheten for å få tak i tilbudsvarer.

SHOPGUN samler et utvalg av tilbudsaviser til ulike kjeder som dagligvarekjeder, elektrokjeder og andre typer butikker. Shopgun har en tilbudsfunksjon hvor applikasjonen søker gjennom alle tilbudsavisene for å finne tilbudene på den gitte varen du søker etter. Dette kan være alt fra kjøttdeig til tacoen, til nye hodetelefoner. Applikasjonen lar deg se tilbud fra butikker i nærheten av deg, og du bestemmer selv hvor stor avstanden fra deg til butikkene skal være. Du kan også abonnere på tilbudsavis fra din favorittbutikk og få varsler når det kommer nye tilbud.

Til sjuende og sist koker det ned til å være prisbevisst når du tar valg, og forstå hvilke konsekvenser dine valg har for deg og din lommebok. Det kan gjerne føles som at du ikke sparer så mye på hvert kjøp du foretar, men husk: mange bekker små, kan gjøre en stor å.

Innlegget er skrevet i samarbeid med resten av onsdagsteamet i Økonomiformidlingen. 

Kommentarer

kommentarer