APROPOS-KALENDER, LUKE 22: Hvem hadde trodd at det skulle føles så godt?

TEKST AV: Stine Christensen, nyhetsjournalist i Studvest. FOTO: LENE RISHOLT THORBJØRNSEN


Apropos

Jula nærmer seg nå med stormskritt, og jeg har omsider fått unna alle eksamenene, hele julegaveshoppingen og kommet meg helskinnet hjem til jul.

Førjulsperioden min innebærer imidlertid også noen andre tradisjoner. Spesielt i julebordsesongen foregår det aktiviteter som enkelte ikke synes noe om. Noen vil faktisk gå så langt som å kalle det utroskap.

Det begynner å bli noen år siden jeg gjorde det for første gang. Skepsisen var stor, men nysgjerrigheten var enda større. Jeg hadde fått anbefalinger fra flere, og jeg klarte rett og slett ikke å la være.

Jeg husker fremdeles hvordan det føltes første gang. Den gode kjøttsmaken som traff leppene mine, fettet som rant nedover halsen og for ikke å snakke om all kosen som fulgte med i ettertid. Konsistensen var uvant, og det var kanskje i overkant mye bein involvert.

Overraskelsen var likevel et faktum. Jeg likte det. Skikkelig godt, til og med. Dette måtte helt klart gjentas året etter, og slik ble det altså en tradisjon.

Etter at jeg flyttet fra Østlandet til Bergen ble det bare enda lettere å gjennomføre den årlige utroskapen. Det virker faktisk som at bergenserne aksepterer denne typen oppførsel.

Fristelsene er nærmest å finne på hvert eneste bergenske gatehjørne fra oktober til januar. Dessuten er jo det kjente og kjære så langt unna, uansett.

Nå som jeg er hjemme på østsiden av fjellet, blir det nok dessverre tilbake til det gode og gamle. Men jeg lover å gjenta utroskapen neste år.

Sorry mamma, jeg valgte pinnekjøtt over ribbe i år igjen.

God jul!

PS: Ikke vær utro mot kjæresten din.

Kommentarer

kommentarer