Kultur

– En grense for hvor mange memes man kan lage om sen sensur

Den populære instagramkontoen gir seg etter fire år.

Foto: Privat
Publisert Sist oppdatert

Instagrambrukeren @mat_nat_memes har de siste fire årene bydd på underholdning, gjennom såkalte memes, og vært en informasjonskilde for de i underkant av 3000 følgerne, hvor flesteparten er studenter ved Universitetet i Bergen (UiB).

Brukeren har frem til nå vært drevet av en anonym student ved Det matematisk-naturvitenskapelig fakultet (MatNat) ved UiB.

i en video på Instagram 26. april avslører han seg selv derimot som tidligere marinebiologi-student og studentparlamentsmedlem, Lars Martin Myhre. Samtidig legger han ned brukeren.

– Jeg er rett for slett tom for vitser, sier han til Studvest.

Ferdig som student

Ifølge Store Norske Leksikon er en meme «et kulturelt uttrykk som sprer seg ved etterligning eller kopiering og utvikler seg gjennom utvelgelse». Videre heter det at «internettmemes kan ha kulturell, politisk og økonomisk innflytelse. Kjennskap til internettmemer kan i visse grupper danne tilhørighet og gi sosial status».

Myhre har valgt å bruke studentreferanser og satire i sine memes.

GIR SEG: Lars Martin Myhre gir seg som instagramfenomen. Her avbildet i anledning studentparlamentsvalget i fjor. FOTO: Andrea Olsen (arkiv)

– Jeg håper folk ikke er redd for satire og tør å sparke oppover.

Han startet meme-brukeren i 2019, tre år etter han startet på UiB. Han fullførte en master i marinebiologi høsten 2022, og har nå lagt studenttilværelsen bak seg.

Myhre sier også at det er vanskelig å stadig komme opp med nye vitser og memes til studentene.

PERSONLIG FAVORITT: Denne memen, om studenter som skriver oppgavene sine i siste liten, er en av Myhres personlige favoritter.

– Det er en grense for hvor mange memes man kan lage om sen sensur, liksom.

Hva som skjer med instagrambrukerene videre, har Myhre ennå ikke bestemt. Han har likevel en siste hilsen til følgerne sine:

– Takk for engasjementet! Jeg hadde nok sluttet å lage memes dersom ingen så på dem.

Powered by Labrador CMS