Flere år med venting og åtte millioner kroner senere: pils på SV

Udiskuterbart en god åpning for Diskuterbar. Men hvor går veien videre?

SKJENKER. Leder og nestleder i Diskuterbar er fornøyde med å kunne tilby bergensstudentene ekte SV-øl og brus.
Publisert Sist oppdatert

Diskuterbar

  • Adresse: U. Pihl
  • Åpningstider: mandag til tirsdag 13.00- 20.30 og onsdag til fredag 13.00- 00.00
  • Kostet 8 millioner kroner å bygge

I flere år har Det samfunnsvitenskapelige fakultet (SV) vært et av få studiesteder i Bergen uten et eget tilholdssted for studentene sine.

Baren har blitt lovet, utsatt, lovet på ny og utsatt igjen.

Men forrige uke, den 27. februar 2019, skjedde det endelig. Da åpnet dørene til Diskuterbar, SV-studentenes egne bar/kafé.

Leder Peter Rolfsen og nestleder Charlie Thompson av den nyopprettede studentorganisasjonen som skal drifte baren, var begge til stede på åpningsdagen. De forteller at omsetningen var svært bra etter dagen var omme, og at det var en vellykket start.

– Det var nok rundt 300 til 400 personer innom i løpet av dagen. Vi måtte begynne å telle i døren, forteller Rolfsen.

Fylla skal ikke stå i sentrum
HVOR ER NESTLEDEREN? Fra åpningsdagen til Diskuterbar. Finner du nestlederen på bildet? FOTO: JOHANNES STEEN
SAMLINGSPUNKT. Det er lagt til rette for at SV-baren skal være en sosial plass både på dagtid og kveldstid.

Baren, som til sammen kostet åtte millioner kroner å bygge, tilbyr blant annet stikkontakter rundt ethvert hjørne, splitter nye unisex-toaletter og kaffe for en tikroning. Ølprisen ligger på 42 kroner.

– Vi valgte en studentvennlig pris, men det var ikke om å gjøre å ha den billigste pilsen, sier Thompson.

Nestlederen begrunner dette med at Diskuterbar skal være en trygg og sosial plass, der det er like greit å kjøpe seg en cola som en øl.

– Her skal ikke fylla stå i sentrum. Det skal være et sted der en kan få nye venner og en samlingsplass for SV-studenter og andre som vil tilbringe tid her. Vi vil at dette skal bidra til det sosiale fellesskapet slik at ikke bare faddergruppen er det eneste stedet å få seg venner, sier han.

Tidligere har ikke SV-studenter hatt et slikt sted å være på et fysisk plan. De to styremedlemmene håper folk kommer på dagtid også.

TVERRFAGLIG MILJØ. Charlie Thompson og Peter Rolfsen fokuserer på at alle på SV-fakultetet kan bli frivillig dersom de ønsker det, men forteller at mange frivillige studerer Administrasjon og organisasjon.

– Vi prøver å få folk til å trekke hit på dagtid. For eksempel kan man ha kollokvie, noe stikkontakt-tilbudet har lagt godt til rette for, sier Rolfsen og ler.

To aktuelle arrangementer

Thompson forteller at de framover vil ha arrangementer i baren, basert på dagsaktuelle temaer og ut ifra hvilken sesong vi befinner oss i.

– For eksempel skal vi ha et arrangement på kvinnedagen som heter «Rødstrømpefest», og førstkommende torsdag arrangeres den første av mange quizer på Diskuterbar. Vi vil etter hvert satse på quiz på en ukentlig basis, sier han.

Baren vil være åpen mandag til tirsdag 13.00- 20.30 og onsdag til fredag 13.00- 00.00.

50 frivillige

Rolfsen forteller at de sluttet å rekruttere frivillige etter 1. november. Av de 50 frivillige som jobber i baren, er det for øyeblikket bare én som er utvekslingsstudent.

– Vi satser på å rekruttere flere etter sommeren. Vi ønsker å være et sted der alle kan føle seg velkomne, også utvekslingsstudenter, sier han.

FØRSTE DAG. Ruben Amundsen studerer Politisk økonomi og har sin første dag bak baren.

Lederen kan informere om at de frivillige skal få muligheten til å gjøre mer enn å bare tappe øl.

– Det skal være en arena der interne kan utfolde seg på forskjellige måter og prøve noe nytt. Blant annet kan de komme med innspill og være med på prosessen av å planlegge et arrangement. De frivillige kan få relativt frie tøyler. Vi ønsker jo ikke at styret på åtte skal gjøre alt, sier han.

Powered by Labrador CMS