Kultur

Jusstudenten Emma arrangerer musikkfestival i Nygårdsparken

På fredag skal den studentdrevne festivalen arrangeres for aller første gang i Nygårdsparken. – Nå er det siste innspurt som står igjen, sier festivalsjef og jusstudent Emma Bø (23).

STORE FORVENTNINGER. – Jeg gleder meg veldig til å se resultatet, sier festivalsjef og jusstudent Emma Bø.
Publisert Sist oppdatert

Smittevernregler på festivalen

  • Ikke krav om sitteplass, men ber om avstand mellom publikummere.
  • Krav om grønt koronapass utstedt fra Helse Norge for inngang.
  • Krav om besøksregistrering.
  • Krav om munnbind i kø hvor en meter ikke kan opprettholdes.

Høydenfestivalen nærmer seg med stormskritt.

– Vi er så heldige som får arrangere festival i Bergens nydeligste park. Det er som en drøm, sier Bø.

Foreløpig er Nygårdsparken tom, men om få dager skal parken være et festivalområde. Ifølge Bø blir det spennende å se om alt blir klart i tide. I teorien er alt godt planlagt, men i praksis har de aldri gjennomført en festival før.

– Vi startet så vidt med opprigg på onsdag, men hoveddagen er torsdag. I løpet av dagen må alt være oppe. Om vi får det til er et kjempegodt spørsmål, sier hun.

DISCOKULE: Festivalsjef Emma Bø (23) viser hvor de skal henge en stor diskokule.

Av studenter for studenter

Høydenfestivalen arrangeres av en gjeng med frivillige studenter. I desember startet de med to frivillige. Nå har de rekruttert over 70 frivillige og 50 medlemmer.

– Vi har nå nok frivillige til å gjennomføre, men vi ønsker alltid å rekruttere enda flere. Folk har meldt seg jevnt og trutt, noe som har vært gøy å se, sier Bø. 

I og med at festivalen arrangeres av studenter hadde de som mål å ha så billige billetter som mulig. De har møtt på flere hindringer underveis, blant annet utforinger rundt budsjett og finansiering.

– Å arrangere en festival er dyrt. I tillegg har vi hatt som mål å ha så billige billetter som mulig. Vi ønsker at alle skal ha muligheten til å delta, selv med studentbudsjett, sier arrangøren. 

Olav Bjelland Brekke (24) studerer lektor i historie og er programansvarlig for festivalen. Han synes planleggingen har gått overraskende bra. 

– Dette er større enn det vi så for oss for ti måneder siden. Det er et spennende program. Jeg gleder meg, sier Brekke. 

RIGGING. Programansvarlig Olav Bjelland Brekke dirigerer fottrafikk mens de flytter gjerder inn i parken.

En lang prosess 

Bø forteller at planleggingen har vært gøy, lærerik og spennende, selv om det har vært mye jobb. 

– Vi har møtt på mange utfordringer som man vanligvis ikke gjør som student. Alt fra å starte et nytt selskap, til å hente sponsorer og samarbeidspartnere, og tusen andre ting, sier hun.

Hun forteller at det har vært krevende å selge et konsept ingen har hørt om før. Likevel har de klart å få mye støtte fra ulike samarbeidspartnere.

– Vi har søkt om støtte fra alle steder det går ann å søke, og responsen har vært veldig bra. I tillegg fikk vi startkapital av Studentersamfundet, og Bergensavisen kontaktet oss angående spons fordi de synes konseptet var så spennende, sier Bø.

Hun er veldig fornøyd med programmet for festivalen til tross for de var sent ute med booking av artister.

– Det er så mange flinke artister. Vi hadde håpet på å slippe artistene litt tidligere enn vi fikk til, men alt er ekstra vanskelig når man gjør det for første gang. Vi lærer underveis og er mye bedre forberedt til neste år.

HØYDEN. Festivalsjefen ser mot hvor BA-scenen skal stå.

Store forventninger

Da de startet planleggingen tidligere i år ønsket Bø at de kunne slippe inn 1000 stykker. 

– Vi hadde håpet at vi skulle være i trinn 4 i gjenåpningsprosessen slik at vi kunne samle enda flere. Men vi endte opp med “redusert kapasitet-scenario” med plass til 500 stykker.

Selv om det ikke er plass til like mange som hun hadde ønsket er hun overbevist om at det kommer til å bli god stemning. Hun legger til at om noen år har de som mål å slippe inn opp mot 5000.

– Jeg gleder meg veldig til å se resultatet, men jeg er også litt nervøs for hele gjennomføringen. At festivalen faktisk skal skje og at alt skal fungere som det skal. 

Det er fortsatt ledige billetter til festivalen. Det sto litt stille med salget en periode, men de siste dagene har salget tatt seg opp. 

– Vi er utrolig fornøyde med alt vi har fått til. Nå er det kun småting og siste innspurten som står igjen. Det er helt sikkert noe som ikke kommer til å gå etter planen, men vi håper på forståelse fra alle i og med at vi er en gjeng med frivillige studenter.

Les også: Her var det flest smittetilfeller etter fadderuken

Les også: Dette er smittetiltakene i Bergen frem til 29. august

Powered by Labrador CMS