Kultur

NHH-studenter vant NM i økonomi

Etter en usedvanlig spennende finale, er det NHH-studentene Filip R. Mathisen, Magnus Næss Tangen-Pedersen og Sigurd Dyrstad, som kan kalle seg for norgesmestere i økonomi.

FOTO: Privat
Publisert Sist oppdatert

14. april ble NM i økonomi arrangert av Econa, en interesseorganisasjon for økonomer. I finalen konkurrerte ti lag, hvorav Norges Handelshøyskole (NHH) og Høgskulen på Vestlandet (HVL), som var representert med to lag hver, representerte Bergen.

I de innledende rundene var det rundt 300 påmeldte lag fra hele Norge.

Til slutt var det altså NHH-laget Free Solo 2, bestående av Filip R. Mathisen, Magnus Næss Tangen-Pedersen og Sigurd Dyrstad, som stakk av med seieren.

– Jeg hadde hjertet i halsen under hele finalen, sier Mathisen til Studvest etter seieren.

Thriller-finale

Mathisen går nå på fjerde året på NHH, og har nettopp fullført en bachelor i datateknologi ved Universitet i Bergen (UiB) ved siden av økonomistudiene. Lagkompis Dyrstad går nå samme bachelor ved UiB, og begynner fjerde året på NHH til høsten, mens Tangen-Pedersen går siste året på NHH.

De kjenner fjorårets vinnere, som også er NHH-studenter og hadde lagnavnet Free Solo. De synes derfor det var ekstra gøy å delta med lagnavnet Free Solo 2, selvom Mathisen innrømmer at det gav dem litt ekstra fallhøyde.

– Vi tenkte det hadde vært gøy å vinne med det navnet, også gikk det heldigvis veien!

Det var totalt ti lag som deltok fra universiteter og høyskoler fra hele Norge, som hadde kommet videre etter flere delfinaler.

SPENNENDE FINALE: Finalen ble ekstra spennende med mange ekstra runder. Til slutt gikk NHH-studentene av med seieren. FOTO: Privat

Selve finalen ble en thriller, kan Mathisen avsløre.

– Vi vant på overtid av overtid. Det var først en superfinale med tre lag, hvor vi og et annet lag havnet uavgjort. Så ble det knockout, hvor vi svarte det samme.

Men til slutt ble Free Solo 2 stående som vinnerene.

– Vi vant på spørsmål om verdien til Oljefondet akkurat da. Det visste en på laget mitt, så jeg måtte bare stole på han.

Det viste seg å være lurt, for like etter var seieren et faktum.

– Jeg ble både sjokkert og glad. Finalen hadde bygd seg opp så lenge at det var ekstra gøy å endelig vinne.

Solid premie

I tillegg til å smykke seg med en NM-tittel i økonomi, vant guttene også VIP-bord på Palmesus, en natt på hotell i Oslo, muligheten til å presentere en case for Nordea – og 30.000 kroner.

På spørsmål om hvilken premie som smakte best, er Mathisen klar i svaret sitt:

– Pengene er kommer best med. Vi har snakket om å dra på ny restaurant i Oslo, som heter Punk Royale. Rett og slett ha en fin middag i Oslo med gjengen, avslutter en fornøyd Mathisen.

Powered by Labrador CMS