En fordømmelse av klappmobilen

LUKE 16: Dette er et eventyr, basert på en sann historie, om en student som drar på byen med en klappmobil. Spoiler Alert: Dette eventyret har ikke en lykkelig slutt.

FOTO: Toril Apelthun
Publisert Sist oppdatert

APROPOS:

Apropos er den frie spalten der Studvest-journalistene kan skrive om akkurat det de vil. Språket er ofte i muntlig form, og med et glimt i øyet. OBS! Spalten har høy forekomst av satire, sarkasme og ironi, og bør tas med en klype (noen ganger en neve) salt.

Det var en gang en student som våknet opp i sengen sin etter en fuktig kveld på Lille. Eller var det Ricks? Studenten husker ikke. Hun gløtter bort på mobilen sin, og blar forsiktig gjennom snaploggen. Fylleangsten brer seg fra hodebunnen og ut til tærne, og hun ignorerer mobilen resten av kvelden. 

For å prøve å eliminere denne fylleangsten bestemmer studenten seg for å ta med seg en klappmobil neste gang hun skal på byen, så hun ikke har tilgang til sosiale medier. Og når hennes vanlige mobil blir stjålet kun få dager senere, har hun plutselig ikke lenger noe valg. Hun skal på byen med en Swiss + One klappmobil. 

Første utfordringen trer fram raskt. Hun inviteres på et vors hos noen hun aldri har vært hos, og har stedsansen til en blind snegle. Hvordan skal hun komme seg dit uten Google maps? Jo, hun avtaler å møte noen på Studentsenteret kl. 19, sånn at hun kan bli fulgt dit hun skal.

Når de skal videre ut fra vorset innser studenten at hun ikke kan telefonnummeret til noen av de andre, og tvinger en stakkar til å holde henne i hånda hele veien slik at hun ikke mister resten av følge.

Ute på byen begynner studenten å kjede seg, siden hun ikke får plaget noen på verken facebook, instagram, snapchat, tinder, mail eller jodel. Denne mobilen har ikke engang Snake. Derfor bestemmer hun seg for å avslutte kvelden med en svett kebab, men støter på nok en hump i veien da hun stiller seg i kø.

I det hun drar opp mobilen smeller det fra personen foran henne: «Hva faen er det der for noe?», mens han peker på mobilen og slår seg på låret. Flere snur seg, og ler med ham. Studenten innser at hun ikke har et særlig godt svar på det spørsmålet, og tar kebaben med seg mens hun furter i stillhet. 

Siden hun ikke får sjekket når bybanen går eller undersøkt snapmap om hvem som fremdeles er ute, bestemmer hun seg for å gå hjem, og høre på litt musikk for å løfte humøret. Nei faen, klappmobiler har jo ikke spotify. Helvette. Hun slipper ut et irritert sukk før hun reker hjemover, og konstaterer at hun tar heller sjansen på en klein søndag framfor en treig lørdag any day. 

Powered by Labrador CMS