Debatt: Student søker stikkontakt

Når Universitet i Bergen går inn for å pålegge studenter elektronisk utstyr, må de tilby stikkontakter til å lade dem.

KONTAKT. Få stikkontakter kan påvirke studentenes studiehverdag, mener leder i SP-UiB, Nikolai Klæboe. FOTO: Julie Helene Günther.
KONTAKT. Få stikkontakter kan påvirke studentenes studiehverdag, mener leder i SP-UiB, Nikolai Klæboe. FOTO: Julie Helene Günther.
Publisert Sist oppdatert

Dette er et innsendt innlegg. Innlegget gir uttrykk for forfatterens egne meninger.

Å lade sine elektroniske enheter har blitt et must for de aller fleste. Stikkontakter blomstrer tilsynelatende opp som våryr hestehov over alt i samfunnet, med unntak av Universitetet i Bergen (UiB). Mangel på stikkontakter er noe som blir nevnt på alle fakulteter. Hvorfor er det slik at man på hele UiB opplever at det er mangel på stikkontakter? Å sørge for stikkontakter til studentene er et lite tiltak, men er noe som har stor påvirkning på studiehverdagen. Så hvorfor går ting så tregt, selv etter flerfoldige tilbakemeldinger på at det ikke er nok?

I 2016 vedtok UiB at det er et krav at alle studenter skal ha egen datamaskin for å studere på UiB. Det ble åpnet for dette gjennom en nasjonal forskriftsendring – hva jeg mener om å pålegge studenter å ha egen datamaskin uten å drastisk øke utstyrsstipendet, kan spares til en senere anledning.

Poenget er uansett, når UiB går hardt inn for å pålegge studenter å ha utstyr som trenger strøm, skulle det bare mangle at UiB gjør denne strømmen tilgjengelig der undervisning og lesing finner sted. Det er tross alt ikke innført krav om ferskladet batteri på starten av hver eneste dag eller minimumskapasitet på batteriet.

Digitalisering kan gjøre utdanningen til en fryd, og bruken av digitale verktøy kommer til å øke i raskt i tiden som kommer. Jeg har lyst til at alle UiBs studenter skal ha mulighet til å være med på denne utviklingen. Derfor har jeg et ønske på vegne av alle studenter som savner en mer elektrisk hverdag: måtte alle finne sin stikkontakt denne våren

Powered by Labrador CMS