På byens utesteder tok hundrevis av feststemte og paljettkledde studenter turen i anledning lørdagens Melodi Grand Prix-finale.


– Hvis dere synes jeg stresser nå, skulle dere sett sminken min, sier quizleder og drag queen Svetlana Pusantowa fra scenen på Ad Fontes, til latter fra salen.

Med rundt en halvtime igjen før direktesendingen av Melodi Grand Prix-finalen begynner er studentbaren på Sydneshaugen fylt av festklare studenter, og mange har kledd seg i paljetter og glitter for anledningen. Her er det pyntet med ballonger og discokule, og med gamle Melodi Grand Prix sanger fra høyttaleranlegget er stemningen komplett.

IMG_3004

QUIZ. Drag queen Svetlana Pusantowa guider publikum gjennom kveldens Melodi Grand Prix-quiz. FOTO: JASMIN HOHMANN

Det er ingen tvil om hva som skal skje på studentbaren denne kvelden – her er det klart for en real festaften.  

– Jeg forventer mye merkelig musikk, sceneshow og dårlige vitser fra programlederne, sier Hanne Bolstad, medlem av arrangementsgruppen hos Ad Fontes.

Hun har som mange andre tatt på seg finstasen og tatt turen til studentbaren for å være med på festen. Her blir det også arrangert kostymekonkurranse i tillegg til quiz, og det er tydelig populært blant de oppmøtte.

Antallet glitterkjoler er høyt, og det er ingen tvil om at mange av de oppmøtte har gått «all inn» for kveldens store happening.

– Jeg håper vi vinner quizen og kostymekonkurransen! Sier historiestudent Henrik Madsen.

Han har kledd seg opp i dress, og ser ut til å være i svært godt humør.

– Jeg satser på at Abba vinner, sier han og ler.

Også påtroppende leder for Ad Fontes, Camilla Karlsen, hadde store forventninger til arrangementet, og er veldig fornøyd med oppmøtet.

– Jeg er veldig imponert over innsatsen folk har gjort med kostymene sine, sier hun, og legger til:

– Arrangementsgruppen har gjort en fantastisk jobb med å pynte lokalet.

Fullsatt i Teglverket

Litt lenger nede i sentrum er også Det Akademiske Kvarter fullt av festklare studenter. Her arrangerer Studentersamfunnet livestreaming av finalen, og for å sette stemningen er inngangsdøren til Teglverket pyntet med gull-girlander. I gangen på Kvarteret er det tomt, men etter å ha trådt gjennom døren til Teglverket, åpenbarer det seg en ny verden: En fullsatt sal med feststemte publikummere klare for å få med seg kveldens store happening.

Det er ingen tvil om at festen er i gang, og komiteleder i Samklangfunnet Susanne Lohne Iversen kan fortelle at oppmøtet var over all forventning.

IMG_3152

SVÆRT FORNØYD. Susanne Lohne Iversen har surret en rosa fjærboa rundt halsen for anledningen. Hun er imponert over hvor mange som har møtt opp for å tilbringe festkvelden i Teglverket. FOTO: JASMIN HOHMANN

– Jeg hadde absolutt ikke forventet at det skulle komme så mange, og det er veldig mange her som ikke er medlemmer av Samfunnet fra før av. Jeg tror vi har solgt rundt åtti nye medlemskap, noe som tyder på at dette er et populært arrangement også for de som ikke har vært på et av de tidligere arrangementene vi har hatt i år.

I salen har studentene Henning Hopen og Andreas Drageset tatt turen for å få med seg finaleshowet. De håper på en finale med bra sceneshow.

– Det morsomste er kostymene, og å se på publikum når de jubler. Jeg har ikke hørt alle sangene, men holder en knapp på Moldova, sier Drageset.

Ikke en ledig plass å se

Litt lenger borte i gaten er det også kommet mange for å ta del i feiringen av finalen. På Fincken er det livestreaming i begge etasjene, og det er ikke en ledig sitteplass å se. Allerede fra man åpner døren er lokalet fullsatt, og stemningen er upåklagelig. Her er det glitter, glam og jubling fra publikum.

I andre etasje sitter publikum tett i tett foran storskjermen, og diskokulene i taket er med på å sette den ultimate stemningen. Her er det ingen tvil om hva som foregårdenne kvelden: Fincken oser av ekte Melodi Grand Prix-ånd.

Victoria Løvheim, bartender og DJ, har tatt turen til arbeidsplassen selv om hun ikke er på jobb. Hun har pyntet seg med glitter for anledningen.

– Jeg hadde store forventninger til kvelden, sier hun.

– Det er veldig god stemning her, og jeg tror dette er den dagen i året hvor mest streite folk er innom hos oss.

Videre har hun klare forhåpninger om kveldens finale og avstemning, og håper at vinneren vil gjenspeile folkets favoritt.

– Jeg tror Moldova vinner finalen, og håper ikke det blir en politisk avstemning, men at folk stemmer på bidraget de liker best!  

Kommentarer

kommentarer