To av studentgruppene ved NHH har gått sammen for å arrangere Drivhuset 2021.

PROSJEKTLEDER. Kristoffer Eia Erdal er prosjektleder for Drivhuset. 2021. FOTO: Privat


30. september inviterer studentgruppene Start NHH og NHHS Green Team ved Norges Handelshøyskole (NHH) til klima- og innovasjonskonferanse på Scandic Bergen City.

Konferansen har fått navnet Drivhuset 2021, og skal fokusere på hvordan fremtidens klimaproblemer kan løses.

– Vi fokuserer på samarbeidet mellom innovasjon og bærekraft, sier Kristoffer Eia Erdal (25), masterstudent ved NHH og prosjektleder for Drivhuset 2021.

Fremtidige problemer

Erdal forteller foredragene under konferansen vil handle om fremtidige løsninger på klimaproblemer.

– Utgangspunktet er klimaproblemer vi vet kommer, og hvordan det kan skape muligheter til å tenke nytt og innovere, forklarer prosjektlederen.

På konferansen kan deltagerne blant annet delta i en spillsekvens med navn “Climate Complexity Game”. I spillet får deltagerne delt ut en ekte case med fremtidige klimaproblemer.

– Det er problemer Bergen kommune kommer til å møte på i fremtiden. Løsningsforslaget gis videre til dem for innspill på løsninger, sier Erdal.

– Muligheter, ikke dommedag

Erdal mener konferansen har et optimistisk syn på de kommende klimaproblemene.

– Vi ser ikke på det som en dommedagsprofeti. Vi har et mer konstruktivt fokus på hvordan problemene kan gi mulighet til å tenke nytt, forklarer han.

Konferansen har hentet inn foredragsholdere fra flere steder. Blant annet skal Stina Ellevseth Oseland, Klimadirektør i Bergen, og John Wikström, Leder for Strategi og Bærekraft PwC Bergen holde foredrag.

I tillegg skal flere günderbedrifter være tilstede.

– Målet er å få flere til tørre å ta steget ut i gründerverdenen, og gjerne på en klimavennlig måte. Det handler om å skape noe nytt, enten det er en ny bærekraftig forretningsmodell eller oppfinnelse, sier Erdal.

Kommentarer

kommentarer