Bør Kvarteret la seg inspirere av Trondheim?

Det ble stort engasjement i studio når studvests journalister diskuterte Kvarteret, varslingssystemer for seksuell trakassering og mas om utveksling.

Studcast. I studio finner du Einar Lohne Bjøru, Håvard Finnseth (vikar for Axel Fagerbakke) og Kristine Tjøtta. Produsent er Mikkel Kvenås. Foto: Julie Helene Günther.
Studcast. I studio finner du Einar Lohne Bjøru, Håvard Finnseth (vikar for Axel Fagerbakke) og Kristine Tjøtta. Produsent er Mikkel Kvenås. Foto: Julie Helene Günther.
Publisert Sist oppdatert

Studvest presenterer Studcast! En enkel og grei podkast som på kort tid tar for seg aktuelle saker fra student-Bergen. I studio finner du Einar Lohne Bjøru, Kristine Tjøtta og Håvard Finnseth som er vikar for Axel. Vår produsent er Petter Hauge-Corneliussen.

Lytt til Studcast på Itunes, Spotify eller søk opp «Studcast» i din foretrukne podcast-app.

I denne episoden tar vi debatten rundt Kvarteret. Studentersamfundet i Trondheim budsjetterer med 43,3 millioner kroner i inntekt og skal nå bygge ut for 115 millioner. Kvarteret i Bergen derimot, budsjetterer med inntekt på 12,7 millioner kroner og skal bygge ut kjøkkenet.

Bør Kvarteret se til bartebyen?

Tallene fra Studiebarometeret kom i februar. Disse viser at bare 19 prosent av Høgskulen på Vestlandet (HVL) sine studenter vet hvor de skal melde fra om de blir utsatt for seksuell trakassering. Har fusjonen skylda? Eller har studentene også et ansvar her?

Bergen er best på utveksling i følge ny rapport. Ved NHH reiser 57% av studentene på utveksling, og med dette har de den høyeste andelen av studenter som reiser ut i hele landet.

Men er egentlig utveksling en god måleenhet på suksess? Og bør det være et mål at flest mulig reiser ut? Vi tar utvekslingsdebatten.

I slutten av episoden introduserer vi vår nye spalte «Verdt å nevne»hvor vi tar opp spennende eller morsomme ting som er hørt, sett eller lest den siste tiden.

Studcast er spilt inn og produsert hos Studentradioen i Bergen. 

Fikk du ikke med deg forrige episode? Frykt ikke.

Powered by Labrador CMS