BSI-spillere dominerte i VM

Det ble både gull- og sølvmedaljer med i kofferten etter VM i undervannsrugby. HVL-student Tord Caspersen Nerland deltok for første gang.

SØLVVINNER: At det var miljø for undervannsrugby var en av faktorene som gjorde at Tord C. Nerland valgte Bergen som studentby. FOTO: Gunn Bjørnerem
Publisert Sist oppdatert

Sudentidrettslag er gjerne forbundet med å være lavterskel, for nybegynnere og en sosial arena. Det er også undervannsrugbylaget BSI Boblen.

Men på dette laget spiller i tillegg meritterte landslagsspillere – nå sist med både gull- og sølvvinnere fra årets verdensmesterskap.

Forrige uke reiste fem spillere fra BSI Boblen damer, og én fra herrelaget til Graz i Østerrike for å kjempe om sportens gjeveste medalje, med flagget på brystet.

De norske damene ble verdensmestre, mens herrene dro hjem med sølvmedalje rundt nakken.

Gikk for gull

Tord Caspersen Nerland (26) studerer elkraftingeniør ved Høgskulen på Vestlandet (HVL). Sandefjordingen deltok på sitt første verdensmesterskap. Han forteller at han er imponert over hvor mange som har fulgt med på årets mesterskap, både hjemmefra og i Østerrike.

– Det var fryktelig mange nasjoner og rugbyfolk over alt. Det var kjempebra anlegg med stemning og mye publikum, forteller studenten til Studvest.

Herrelaget gikk inn i VM med ambisjoner om gull. De vant gruppespillet før de slo ut Tyskland og Spania i sluttspillet, før Colombia ventet på andre siden av bassenget i finalen.

I GRAZ: Herrelandslaget med Tord C. Nerland på høyre flanke. FOTO: Gunn Bjørnerem

Boblen-gutta fikk en verst tenkelig start på finalen da Colombia scoret etter fem minutter. Nerland beskriver kampen som jevn, men sør-amerikanerne hadde tiden på sin side. På tampen av kampen sendte Norge spillere fremover i et forsøk på å jage en utlikning, noe Colombianerne utnyttet og punkterte med 2-0 på slutten.

Nerland er imidlertid ikke misfornøyd med prestasjonen.

– Det å få spille VM og vinne sølv er veldig stort. Colombia var et veldig godt lag. Vi tapte ikke fordi vi var dårlige, de var rett og slett bare bedre.

Sport for alle

Studentidrettslag til tross. På kvinnesiden var det denne gangen fire Boblen-spillere på det norske landslaget, men ingen av disse er studenter til daglig.

– Mange av oss startet som studenter, så har man bare blitt i Bergen og blitt i Boblen, forklarer Vilde Tingleff, leder for BSI-klubben.

Hun forklarer at dette er med på å bidra til at Boblen er en av de klubbene i landet som fôrer landslaget med spillere.

– Det er en såpass liten sport at man må samle seg i de klubbene som finnes. Derfor er vi også veldig opptatte av rekruttering, forklarer laglederen.

Men trenger man å ha landslagsambisjoner for å spille undervannsrugby som student i Bergen?

Nei, mener Tingleff.

REPRESENTERT: På det norske kvinnelandslaget var det fire spillere fra BSI Boblen med. I tillegg var Boblen-spiller og student Kristin Mills på det engelske landslaget. FOTO: Peter Praženka.

– Alle er velkommne. Vi er en klubb som er flinke til å fange opp enkeltspillere ved at de får nybegynneropplegg.

Denne høsten satser de beinhardt på å rekruttere studenter, og håper at så mange som mulig vil komme og prøve sporten på arrangementet deres i fadderuken.

– Vi tar alltid hensyn til de nye før vi ser de er gode nok til å takle skikkelig juling, sier Tingleff med et smil.

Powered by Labrador CMS