Nyhet
Dette vil Realistlista gjøre for deg
Les om Realistlistas kjernesaker.
Den 19. april åpner den digitale stemmeurnen for årets studentvalg ved Universitetet i Bergen (UiB).
I studentvalget stemmes det blant annet over hvem som skal få setene i Studentparlamentet. 24 av 31 seter besittes av studenter som velges gjennom listevalget. Listene kan sammenliknes med politiske partier, og de fleste av dem har en ideologi som kan plasseres på den politiske høyre-venstre-aksen.
Kjernesaker: Bedre vilkårene til studentbarene, flere gratistimer med Sammen-psykolog og enklere å ta kontakt, mindre symbolpolitikk.
Realistlista mener studentbarene er et viktig møtested for studenter og at alle fakultet burde ha sin egen bar. I tillegg ønsker de å bedre vilkårene for studentbarene, som nå har regler som sier at de ikke kan ha overlappende åpningstid med Sammen-spistestedene.
– Det er ikke rett at noen av dem ikke kan være åpne samtidig som kafeen til Sammen. I løpet av det neste året ønsker vi i Realistlista å gå i dialog med studentbarane for å finne ut hvilke utfordringer de har og hva de trenger for å fungere enda bedre. De driver med det til daglig og vet dermed mye mer bedre enn oss hvor skoen trykker.
En annen viktig sak for listen er ønsket om å bedre tilbudet til Sammen-psykologene. De ser på psykologordningen som et viktig lavterskeltilbud.
– Der mange mener det bedres ved å ansette flere psykologer, mener Realistlista at det er mye viktigere å øke tallet på gratistimer fra 10 til minst 15 og å gjøre tilbudet mye mer synlig, forklarer Jacobsen og utdyper:
– Flere vi har snakket med vet rett og slett ikke at de har tilgang på dette flotte tilbudet. Sammen er alt for dårlig til å informere om det. Nettsida er også vanskelig å navigere seg rundt i. Dermed blir barrieren for å få hjelp altfor stor.
Realistlista var listen som fikk flest mandater ved forrige Studentparlamentsvalg, med 7 mandater. De har dermed kunnet hatt en tydelig stemme i studentpolitikken ved UiB det siste året.
– Vi har forsvart forskningsmidler til grønn teknologisk utvikling, sørget for at Studentparlamentet gjennom vedtektsendringer har blitt en mer inkluderende organisasjon for alle som definerer seg utenfor det binære kjønnssystemet.
I tillegg har de styrket studentutvalgene sin mulighet til å delta på NSO sitt landsmøte og sendt et tydelig signal om hva studentene synes om holdningene og arbeidet til Ola Borten Moe, ifølge Jacobsen.