Julespesial: Studcast oppsummerer nyhetsåret

Olje- og våpeninvesteringer, rektoratenes pengebruk og studenters oppgavekritikk. Studcast tar en gjennomgang av nyhetsåret 2018.

Publisert Sist oppdatert

Studvest presenterer Studcast! En enkel og grei podkast som på kort tid tar for seg aktuelle saker de siste ukene i student-Bergen. I studio finner du Marit Moen Fjeld, Axel Fagerbakke og Einar Lohne Bjøru, med produsent Mikkel Kvenås.

Illustrasjon: Maria Fjell.

Lytt på Studcast via iTunes eller søk opp «Studcast» i din egen podkast-app.

I denne episoden tar journalistene et tilbakeblikk på nyhetsåret, og snakker blant annet om Universitet i Bergens (UiB) investeringer i olje- og våpenselskaper. Saken skapte stor debatt i Bergen, og universitetet fikk kritikk for å gjør slike investeringer. Men er debatten mer nyansert enn som så?

I april kunne Studvest avsløre at rektorene ved UiB, Norges Handelshøyskoles (NHH) og Høgskulen på Vestlandets (HVL) har brukt hundretusenvis av kroner på mat og alkohol. Er dette grei bruk av offentlige midler?

Som alternativ til studietur måtte barnehagelærer-studentene ved HVL skaffe fem barn på egenhånd for å løse oppgaven. Det skapte mye engasjement hos studentene.

Studcast er spilt inn og publisert hos Studentradioen i Bergen.

Powered by Labrador CMS