Nyhet

Kvarteret holdt oppvaskmøte bak lukkede dører

Etter trakassering av medlemmer kalte ledelsen inn til oppvaskmøte. Like før møtet startet ble pressen utestengt.

Publisert Sist oppdatert

– Dette er en utrolig trist sak. Slike ting skal ikke skje på et studenthus, sier Anette Arneberg, leder av Det Akademiske Kvarter.

Tirsdag hadde hun og ledelsen et oppvaskmøte med sine medlemmer, for å få bukt med ukulturen som oppsto da blant annet Oda Bjerkan (21) ble sex-trassert på Kvarterets årsmøte.

Studvest var i lang tid før møtet invitert for å dekke det, med begrunnelsen at Kvarteret ønsker å ha full åpenhet om saken. Men denne invitasjonen ble trukket bare noen timer før oppstart.

Lukket dørene
DØRSTOPPER. Studvest møtte Anette Arneberg i døren, men fikk ikke komme inn på allmøtet. FOTO: ADRIAN BRUDVIK
DØRSTOPPER. Studvest møtte Anette Arneberg i døren, men fikk ikke komme inn på allmøtet. FOTO: ADRIAN BRUDVIK

– Vi vil gjerne være åpne om saken, men hvis media er til stede sender det er rart signal til medlemmene våre, kommenterer Arneberg.

 – Men det var jo på forhånd avtalt at Studvest skulle komme? 

– Ja, men for noen av medlemmene våre er det vanskelig å prate om dette – og denne terskelen øker hvis pressen er til stede.

– Har dere fått reaksjoner fra de interne på at Studvest skulle komme på møtet? 

– Ja.

Må behandle sakene på nytt

I forkant av møtet har Studvest blitt fortalt at ledelsen skal orientere om hva som har skjedd, før medlemmene får si hva de mener. Kvarteret har også invitert HR-avdelingen på universitetet for å få deres perspektiv på saken.

Vi vil gjerne være åpne om saken, men hvis media er til stede sender det er rart signal til medlemmene våre.Anette Arneberg, leder Kvarteret.

– Men det er usikkert om de kommer, sier Arneberg på vei inn i salen.

Hun forteller at så langt har tre trakasserings-saker vært behandlet av en arbeidsgruppe. Disse sakene har imidlertid blitt underkjent av styret på Kvarteret og må derfor behandles på nytt.

– Hvorfor ble de underkjent? 

– Det kan jeg ikke si så mye om, men det dreier seg om ugyldig saksgang, svarer Kvarteret-lederen.

Studvest har også spurt om å få være til stede under orienteringen til ledelsen og HR-avdelingen til UiB, altså før noen medlemmer eventuelt fikk ordet. Denne forespørselen ble avslått. 

Studvest retter: Da denne saken først ble publisert, sto det at Kontrolkomiteen hadde underkjent arbeidsgruppens vedtak. Det er imidlertid styret som har underkjent vedtaket, ikke kontrollkomiteen.

Powered by Labrador CMS