Nyhet

Kvarteret-nestleder: – Sex-trakasseringen er forkastelig

Like etter at det ble kjent at Oda Bjerkan ble trakassert på Kvarteret, ble det kalt inn til allmøte. Nå vil ledelsen ta et oppgjør med ukulturen.

SANKSJONER. Nestleder og PR-ansvarlig Martin Corneliussen sier at de grove meldingene som ble skrevet kan få konsekvenser. FOTO: ADRIAN BRUDVIK
Publisert Sist oppdatert

– Vi synes dette er helt forkastelig. Det er ikke slik vi vil ha det.

Det sier Martin Corneliussen, nestleder og PR-ansvarlig ved Det Akademiske Kvarter, om de grove meldingene som ble skrevet i en anonym chat på studentstedets generalforsamling.

Chatten skal ifølge Corneliussen har bestått av 30 personer, og i underkant av ti personer kan ha bidratt til de grove meldingene som blant annet omhandlet Samfunnet-leder Oda Bjerkan (21).

– Til tross for at det var få som bidro til meldingene, bekymrer det oss at dette er tegn på en ukultur, sier Corneliussen.

– En fra ledelsen var i chatten

Ledelsen på Kvarteret ble gjort oppmerksom på situasjonen helgen etter generalforsamlingen som ble avholdt mandag 13. november.

– Da tok vi det opp med alle mellomledere, som har videreformidlet til undergruppene hvor alvorlig dette er. Nå har vi opprettet personalsaker der det er aktuelt, sier Corneliussen.

PR-sjefen forteller at de når har identifisert de fleste som deltok i chatten og de tilhørende meldingene. I noen tilfeller er kommentarene veldig alvorlige, i andre er det snakk om mildere meldinger – eksempelvis bemerkninger om at folk er «teite» eller «sure».

– Var det noen i ledelsen på Kvarteret som deltok i chatten? 

– Ja, det er én som var med i chatte-gruppen. Men denne personen deltok ikke med trakasserende meldinger, sier Corneliussen.

– Hvis en i ledelsen deltok, hvorfor tok det så lang tid før dere oppdaget det? 

– Det ønsker jeg ikke å kommentere, utover at styret som regel er ganske opptatt med å følge med på selve generalforsamlingen.

Nå har Kvarteret-ledelsen kalt inn til et allmøte den 5. desember for medlemmene sine, hvor det vil bli pratet om hvor grensene går.

– Vi skal være tydelige på at vi framover kommer til å slå hardt ned på slike ting. Dette er ikke greit, sier Corneliussen.

Uvisst hvilke konsekvenser

På spørsmål om hvilke sanksjoner de involverte i saken kan forvente seg, svarer Corneliussen at det nok er for tidlig å si.

– Det er mange mulige sanksjoner som kan treffes, og de sanksjonene vil nok variere fra sak til sak. Jeg kan ikke forhåndsbehandle noen av sakene.

– Hvordan har dere fulgt opp de som er rammet av meldingene, da? 

– Vi har fulgt dem opp med å holde dem informert om hvordan vi ligger an i saksgangen. I tillegg har vi altså kalt inn til et allmøte der vi skal ta opp temaet.

Corneliussen presiserer imidlertid at det er krevende å vite hvordan man skal følge opp alle, fordi folk er omtalt i forskjellige typer kommentarer, der ikke alle er like alvorlige.

Studvest gjør oppmerksom på at spørsmålet om hvorfor medlemmet av ledelsen som var i chatten ikke tok opp saken før fem dager etter hendelsen har blitt lagt til etter publisering. Dette ble redigert ut av originalteksten ved en feil.  

Powered by Labrador CMS