Navnedebatt, omstridt kjøttavgift og praksis for alle?

En utdanningsinstitusjon i Bergen skal skifte navn. Det skaper debatt! I tillegg skal vi innom den omdiskuterte kjøttavgiften ved UiB sine kantiner. Og trenger vi egentlig å dra i praksis?

Studcast. Einar Bjøru, Axel Fagerbakke og Kristine Tjøtta. Foto: Julie Helene Günther.
Publisert Sist oppdatert

Studvest presenterer Studcast! En enkel og grei podkast som på kort tid tar for seg aktuelle saker fra student-Bergen. I studio finner du Einar Lohne Bjøru, Kristine Tjøtta og Axel Fagerbakke. Vår produsent er Petter Hauge-Corneliussen.

Lytt til Studcast på Itunes, Spotify eller søk opp «Studcast» i din foretrukne podcast-app.

I denne episoden skal vi diskutere at NLA Høgskolen har bestemt seg for å bytte navn. Skal det være Høgskolen Hauge eller «Close, Alive and Relevant»? Debatten raser og vi hiver oss på! Og hva står egentlig NLA for? Vi får besøk av journalist bak saken, Håkon Hov Martinsen.

Grønn liste gjorde nylig et solid valg til Studentparlamentet ved UiB. De hadde en kampsak om avgift på rødt kjøtt for å finansiere billigere og grønnere alternativer i kantinen. Kjøttavgiften og dens far, Joakim Hjorth, møter derimot nå motstand fra flere hold.

Vår egen Einar har vært ute med fjærpennen å ment litt siden sist! Skal vi ikke ta å stoppe glorifiseringen av praksis før det er for sent? Vi tar diskusjonen i studio.

Studcast er spilt inn og produsert hos Studentradioen i Bergen.

Forrige episode finner du her!

Powered by Labrador CMS