Nyhet

Valgkaos, elitestudier og flyrefs

Hva skjedde egentlig med valget? Hva er greia med «elitestudier»? Og bør Studentersamfunnet kutte i flybudsjettet sitt?

STUDCAST. Vi diskuterer aktuelle saker fra student-Bergen
Publisert Sist oppdatert

Studvest presenterer Studcast! En enkel og grei podkast som på kort tid tar for seg aktuelle saker fra student-Bergen. I studio finner du Kristine Tjøtta og Ylva Schwenke. Vår produsent er Petter Hauge-Corneliussen.

Lytt til Studcast på iTunesSpotify eller søk opp «Studcast» i din foretrukne podcast-app.

Årets kommune- og fylkestingsvalg ble en aldri så liten thriller. Vi diskuterer valgvinnere og tapere. Hva kommer egentlig til å skje i Bergen fremover? Og hva vil det ha å si for oss studenter?

Honours-program, eller elitestudier, har lenge vært omdiskutert. Nå har Universitetet i Oslo innført dette, og UiB følger kanskje etter. Vi får besøk av Andreas Trohjell, som er leder av Studentparlamentet ved UiB (SP-UiB). Han forklarer både hva elitestudier går ut på, og hvorfor SP-UiB har stilt seg kritiske til dette.

VERDT Å NEVNE. Ylva serverer funfacts om Etiopia i dagens episode

Studentersamfunnet i Bergen fikk refs av Framtiden i våre hender da Studvest kunne vise at de budsjetterer med 100 000 kroner i semesteret på flyreiser. Disse pengene går til å fly inn innledere til samtaler og debatter. Bør Samfunnet gå inn for å kutte i fly, eller er det innlederne sitt ansvar å reise miljøvennlig?

Studcast er spilt inn og produsert hos Studentradioen i Bergen.

Forrige episode finner du her!

Powered by Labrador CMS