Vil ha kaffetilgang utenfor åpningstiden

Sammen ser ikke verdien i forslaget.

KAFFETØRST. Tobias Otterstad fra Blå Liste tror mer tilgjengelige kaffemaskiner er et stort ønske blant studentene. Ideen fikk han fra Jodel.
Publisert Sist oppdatert

I dag kan man få kjøpt kaffe på samtlige av Sammens serveringssteder. 12 kroner for en enkelt kopp, mens Sammens kaffeavtale gir deg fri flyt hele semesteret for 350 kroner.

Kaffen er imidlertid kun tilgjengelig innenfor kafeenes åpningstider. På flere campuser er da ikke kafeen åpen før første forelesning klokken 08:15. Heller ikke på kvelder og i helgene vil studenter som liker å lese utenom A4-tiden kunne kjøpe eller hente seg kaffe. Det vil studentpolitikerne nå gjøre noe med.

– Kan gi økt kaffepris

På lørdag vedtok Velferdstinget at de skal be Sammen se på muligheten for å sette ut kaffemaskiner på de ulike fakultetene. Der skal det være mulig å både registrere koppen med Sammens kaffeavtale, samt å kjøpe enkeltkopper. Disse maskinene er tiltenkt å være tilgjengelig all den tid det befinner seg studenter på området.

Det ville bety muligheter for å få kaffe både tidlig om morgenen, sent på ettermiddagen og i helgene for studentene.

Tobias Otterstad fra Blå Liste var den som la fram forslaget og sier tanken med forslaget er å gjøre det mest mulig fleksibelt for både Sammen og studentene.

– Dersom man kan skanne koppen i automaten vil det spare kø for Sammen også. Det er litt irriterende at man har koppen, men så må man fortsatt stå i kø for å registrere den i kassa, sier Otterstad.

Truls-Einar Johnsen er styreleder for Velferdstinget Vest, og forklarer hva vedtaket vil bety på dette tidspunktet. Han sier kostnadene det medfører kan føre til økt pris på kaffen.

OPTIMIST. Totalprisen per kaffemaskin anslås til 150.000 kr, men Truls-Einar Johnsen tror prisen per kaffekopp ikke nødvendigvis blir så mye høyere. ARKIVFOTO: STUDVEST.

– Nå skal vi be Sammen om å se på dette. De kommer med et prisanslag og ser på hvor aktuelt det er. Vi er interessert i at kaffeavtalen skal være så god som mulig for studentene sier Johnsen.

Sammen: – Ikke veldig realistisk

Studentpolitikeren Otterstad håper og tror dette er et ønske blant studentene, og oppfordrer til å gjøre det klart overfor sine tillitsvalgte.

– Når denne utredningen er klar til det tas opp til Velferdstinget igjen er det viktig at studentene sier fra om at det er dette de vil ha.

Direktør for Sammen Mat og Drikke, Ørjan Vågstøl, var ukjent med vedtaket når Studvest tok kontakt. Han anslår at hver kaffemaskin vil komme med en totalkostnad på 150.000 kroner, og sier de etter en intern gjennomgang foreløpig ikke ser den helt store verdien i et slikt prosjekt.

– Ut ifra det du forteller meg her, ser jeg ikke på dette som veldig realistisk å gjennomføre.

Velferdstinget vil at Sammen skal se på muligheten for å spare inn noen av utgiftene på å utnytte kaffemaskinene som allerede eksisterer, bare at man gjør de tilgjengelig utenfor åpningstidene. Direktør Vågstøl sier dette kan være mulig noen steder, men tror fortsatt kostnadene blir for store. Om de faktisk vil gjennomføre en utredning er han usikker på.

– Vi må først få en henvendelse fra Velferdstinget, så får vi se om dette er noe vi skal bruke tid og ressurser på. Vi tar alle forslag på alvor, men noe er bare ikke gjennomførbart.

Powered by Labrador CMS