For første gang slipper studentene å betale ekstra på nattbussen.


Er du fersk bergensstudent, kan du bare venne deg til det først som sist: Tar du noen øl for mange på en ukedag og blir ute til litt for lenge etter middag, må du belage deg på å ta taxi eller føttene i bruk for å komme deg hjem.

Det er trenger imidlertid ikke å være tilfelle i fadderuken din. Fra mandag 14. til lørdag 19. august, setter busselskapet Skyss inn ekstra nattavganger, forteller deres pressekontakt Ingunn Dreyer.

fadderuke_natteliv_LRT_01

SENE NATTETIMER. I fadderuken kan studentene feste til langt på natt, uten å betale ekstra for hjemreisen. ARKIVFOTO: LENE RISHOLT THORBJØRNSEN

– Ordinære nattavganger går bare natt til lørdag og natt til søndag, men i fadderuken er det mange studenter i sentrum sent om kvelden på ukedagene. Vi ønsker å bidra til at studentene kommer seg trygt hjem, og vi setter derfor inn noen ekstra nattavganger, sier Dreyer.

Dekker de vanligste bostedene

Bussene med rutenummer 83 vil gå fra sentrum forbi de vanligste studentbostedene. Det inkluderer blant annet Danmarks plass, Wergeland og Fantoft i den ene av bussens retninger, der avgang er fra Olav Kyrres gate kl 01.00 og 02.00.

I motsatt retning har bussen avgang fra Festplassen til samme tid, og går blant annet forbi Sandviken, Handelshøyskolen og Hatleberg.

Ikke ekstra nattakst

Leder av Velferdstinget Vest, Mia Milde, er veldig positiv til at Skyss setter opp ekstra avganger i ukedagene.

– Det er viktig at folk kan delta på det sosiale som skjer i fadderuka. Nattbussavganger bidrar til det, gjennom at man ikke må dra tidlig for å være sikker på å komme seg hjem.

Men det Milde gleder seg aller mest over er at avgangene ikke kommer til å koste ekstra for studentene: Siden februar har nattbussen og -bybanen kostet det samme som en billett kjøpt på dagtid. Har du periodekort, er natt-tilbudet til Skyss inkludert i den.

– Vi vet at den reduserte prisen får flere til å ta kollektivtrafikk, og dermed kommer flere folk seg trygt hjem. Det er utelukkende en god ting, sier velferdstinglederen.

Kommentarer

kommentarer