Mitt fort har fått en vollgrav. En vollgrav av gummi, hvor bare utvalgte riddere slippes over broen.

FOTO: TORIL SUNDE APELTHUN


Apropos

For jeg er nemlig det. Et seksuelt fort, altså. Med det mener jeg altså at jeg er en sunn blomst. Rein som en flaske antibac, vil jeg påstå.

Roma ble ikke bygget på en dag. På samme måte tok det hele åtte år før mitt fort sto oppreist, og jeg slutta å være sint. «Hva!? I åtte år?», tenker vel du nå. Åtte år var nemlig tiden det tok før jeg sluttet å proppe i meg helvetespastiller: P-piller.

Jeg var et irritabelt menneske, en illsint okse som så rødt oftere enn Maos kommunistundersåtter. Så da ble det bestemt at jeg ikke kunne svælje hormoner lenger. Det øvre sluket mitt skulle være forbeholdt andre legemer. Mitt fokus skulle rettes mot den nedre seksjonen. Jeg skulle få spiral.

Livmoren min fikk bakoversveis. Det er jo sånn som trebarnsmødre får, og peppermøene på godt over 30 år som ikke orker tanken på å knipe ut enda et nytt verdensmedlem. Men beskjeden fra legen var klar: Der tok jeg grundig feil. Prevensjonsmiddelet er tydeligvis både vanlig, og har fordeler. Utenom det faktum at du får i deg en vesentlig mindre porsjon med hormoner, er det også lavere risiko for blodpropp og den varer i fem år. Du leste riktig, i FEM år. Der har du langtidsinvestering, der.

Men det gjorde visstnok vondt, da. Det var minuset. Jeg spurte igjen: «Et par minutter med smerte for fem år med nytelse?». Svaret var «ja», og jeg tvilte ikke et sekund. Legen skulle få putte hva han ville inni meg, bare jeg fikk de årene. Datoen ble satt.

Før jeg skulle ligge i fødestilling med en mann mellom beina, måtte jeg imidlertid gjennom et par tester. Først og fremst var det viktig å ta en graviditetstest, men også kjønnssykdommer burde lukes bort før spiralen skulle tres inn i meg. Litt gynekologisk undersøkelse måtte til. Greit å vite at alt står bra til, var vel konklusjonen. «Du kommer jo til å bli et seksuelt fort når du er ferdig», sa kollegaen min.

Og der startet alt. For når både prøvene og spiralen var inne, følte jeg meg bedre enn på lenge. Ren og pen innvendig og utvendig. Jeg proklamerte til brosteinsbyen at vollgraven som hadde vært stengt, nå var åpen. Videre dro jeg til hovedstaden og meldte at det var en grunn til at det høljregna akkurat når jeg var på besøk. Hvem trenger sol, sommer og strand, når du kan bade i det reneste kildevannet?

Liten sidenote der, vi må tilbake til poenget: Det er jo så stas å føle seg så bra. Klamydiadagen nærmer seg. Vil du starte på reisen til å bli et seksuelt fort, så er det stedet å begynne. Eventuelt ta en tur innom legen. Kjønnssykdommer er så å si like kjipt som sengekos er jysla digg. Ta ansvar!

Og ja, et tips er å bruke kondom, uansett. Spiralen holder ikke slufsa eller oljeriggen rein for alltid. Men jeg anbefaler den likevel, da.

Signatur_Siren Gunnarshaug

 

Kommentarer

kommentarer