– Ting går ikke alltid etter planen.

SMILER: Studenten Edel Síren Lynge (22) er glad for at hun kan bruke musikk som en inntektskilde.


Edel Síren Lynge (22) fra Haugesund er en student med mer positivitet og energi enn de fleste. Lynge går førsteåret på profesjonsstudiet i musikkterapi ved Universitetet i Bergen og har hatt musikk som en lidenskap gjennom hele livet.

Hun driver ikke bare med musikk i utdannelsen og som en hobby, men også som tre inntektskilder – sammen med fire andre jobber. 

– Jeg er glad i alt jeg gjør. Og det er derfor jeg gjør det. Det er der energien og motivasjonen kommer fra, forteller Lynge. 

SKRIVER NED. Edel Sirèn Lynge skriver ned alt hun må gjøre i løpet av en dag for å holde oversikt.

Tirsdag kveld legger ikke Edel seg til å sove før langt utpå natten. Fra 21 til 03 spiller hun saksofon på Skau bar ved bryggen. Musikk har alltid vært en stor del av livet til Edel, og en dag drømmer hun om å leve av å lage egen musikk.

På baren har hun nylig fått seg arbeidskontrakt som musiker, og saksofonspillingen faller inn som en liten del av den totale inntekten hun har i løpet av en måned.  

– Alt med musikk vekker nysgjerrigheten min. Jeg kommer meg liksom ikke unna. Derfor er det så fint når jeg også kan drive med musikk som deltidsjobb, forteller Lynge med et smil. 

I tillegg til masterprogrammet i musikkterapi er Lynge sang- og pianolærer for barn og voksne. 

DELTIDSJOBB. Lynge er ansatt på Happy Donut som én av flere inntektskilder.

– ­Det er så kjekt å hjelpe folk til å nå målene sine. Dette er også en stor del av studiet, i tillegg til at du opparbeider deg musikalsk bredde. Det er som skapt for meg.

Syv inntektskilder

Motivasjonen til å jobbe stopper ikke med musikken for Lynge. Ved siden av musikkjobbene har hun en rekke andre deltidsjobber: Lynge er ansatt på Rush trampolinepark og på Happy Donut, hun er hårmodell og selger hudpleieapparater gjennom instagram. 

– Når folk klager over jobbene sine så tenker jeg at de må finne seg noe annet. Jobb er så sosialt, og du møter så mange hyggelige folk. Jeg hadde nok ikke hatt denne livsstilen hvis det ikke ga meg energi, forteller Lynge entusiastisk. 

Det er dog ikke alltid like lett for Lynge å få dagene til å gå rundt. Lynge bruker en planlegger hvor hun skriver ned alt hun skal gjøre i løpet av en dag, fra hvilken buss som skal tas til hva som skal spises til middag.

– Den boka er hellig. Hvis planene mine endrer seg i siste liten eller en aktivitet drøyer ut, går det fort utover det andre jeg har planlagt den dagen. Noen dager teller jeg minutter. 

HELLIG BOK. – Noen dager teller jeg minutter, sier Lynge.

Timeplanen er tett, men Lynge trives godt i den travle hverdagen, selv om det innebærer prioriteringer. 

– Det beste med å ha det travelt er at jeg alltid har noe å gjøre, men det verste er når jeg må si nei til ting. Da kan jeg få dårlig samvittighet. 

Lynge forteller at hun ikke er så glad i å være alene, og at hun gjerne kan ha flere store aktiviteter i løpet av en dag hvor hun løper fra sted til sted. 

 – Når jeg kommer hjem etter en lang dag, ser jeg litt på Netflix før jeg legger meg. Det er nok alenetid for meg. 

En blanding av sjekklister og spontanitet
LIVE. Tirdag natt Tirsdag kveld spiller Lynge saksofon på Skau bar ved bryggen.

– Det verste er å utsette ting, for du må gjøre det til slutt uansett. Når jeg er ferdig kan jeg krysse oppgaven av sjekklista, som er så tilfredsstillende, forteller hun. 

Når dagene til Lynge går i ett, er det viktig å holde seg til planen. Hun påpeker likevel at det er viktig å være fleksibel og spontan.  

– Jeg har ikke god døgnrytme, det har jeg ikke muligheten til. Jeg er et B-pluss menneske av natur. Jeg snur døgnet med en gang jeg får sjansen, og med en gang kalenderen min er blank liker jeg å være rask på ballen for å finne på noe gøy, forteller Lynge. 

Lynge forteller at hun holder seg energisk i en travel hverdag fordi hun mener at det finnes noe positivt ved enhver situasjon. 

– Ting går ikke alltid etter planen, men hvis man leter etter noe fint, finner man det som oftest. Da får man glede ut av de fleste arbeidsoppgaver. 

Kommentarer

kommentarer