Bartenderne på Studentersamfundet i Trondheim fikk arrangere fest med temaet politisk ukorrekt. Løsningen de valgte fikk imidlertid mange trøndere til å heve barten.

SMAKLØS JUICE. Det alkoholfrie alternativet på menyen med referanse til Holocaust-vits. FOTO: ANNE HEIDI RØSTAD / NRK


I går meldte NRK Trøndelag at Studentersamfundet i Trondheim benyttet lørdagskvelden til å arrangere nazifest. Med bartendere i uniform, piggtråd i veggene og dørvakter med lekevåpen var alt tilrettelagt for en kveld utenom det vanlige, men ikke alle var like fornøyd med det.

– Vi gikk fra stedet. Jeg skjemmes over at jeg betalte for å komme inn der, sier svenske Maria Sandström til avisen.

BEKLAGER. Leder for Studentersamfundet, Tale Bærland. FOTO: ANNE HEIDI RØSTAD / NRK

Hun og vennene hadde dratt for å få med seg en konsert, men det var ikke musikken som endte opp med å ta pusten fra svenskene.

Etter å ha vist legitimasjon for å komme inn, fikk de et tysk visum med bilde av Adolf Hitler. De forlot fort den spesielle festen og stilte seg siden utenfor for å advare andre mot å gå inn på stedet.

– Det er virkelig historieløst. Det kan være mennesker der som personlig har slektninger som kan ha blitt drept under krigen, sier hun til NRK.

– Medlemmene våre har ikke lov til å være nazister

Leder for Samfundet i Trondheim, Tale Bærland, sier til NRK at det var bartenderne den kvelden som hadde fått tillatelse til å arrangere fest med temaet politisk ukorrekt. Selv var hun i Finland da hendelsen fant sted.

– Så fort de som var på jobb på lørdag fikk vite hvilken fest det var, ble den stoppet.

Hun beklager hendelsen som har blitt diskusjonstema blant studentene i Trondheim.

– Samfundet tar sterkt avstand fra nynazisme og alt dette. Medlemmene våre har ikke lov til å være nazister, det står i lovene våre. Vi kan ikke annet å beklage at det gikk for langt i går. Det reflekterer ikke verdiene til Samfundet, sier hun.

Kommentarer

kommentarer