Leder: Som partiuavhengig studentavis er det ikke vår oppgave å mene noe om dette.


I den siste utgaven av Studvest slår vi opp en partitest, hvor et uavhengig panel har vurdert hvor gode norske partier er på studentpolitikk. I ettertid har Venstre brukt denne testen i sin valgkamp, blant annet i et forsidebilde på Facebook hvor Studvests terningkast er sidestilt med karakterene gitt fra flere interesseorganisasjoners.

Venstre

IKKE RIKTIG. Dette bildet ble publisert på Venstres Facebookside 27. august. Studvest har bedt om at det skal tas ned. SKJERMDUMP: VENSTRES FACEBOOKPROFIL

Dette legges fram som om Studvest mener at Venstre er best for studentene, noe som ikke stemmer. Karakteren er satt av vårt uavhengige testpanel.

Det blir feil å sidestille Studvest med organisasjoner som NOAS og Naturvernforbundet. Vi er en avis, ikke en interesseorganisasjon.

Venstre bør ikke bruke Studvest på denne måten. Det har de blitt gjort oppmerksomme på, og vi forventer at de rydder opp i det snarest.

Oppdatering: Etter at Studvest tok kontakt med Venstre, har partiet nå oppdatert bildet på nettsiden sin og fjernet bildet fra Facebook-sidene til partiet selv og partiets leder Trine Skei Grande.

Kommentarer

kommentarer