Ta på deg selv!

Nå som antallet nærkontakter er få, er mulighetene mange for å bli kjent med seg selv.

Publisert Sist oppdatert

Første gang du ser en slik overskriften i Studvest? Liker du det? Mer skal det bli! Det du leser nå er nemlig den første av mange spalter i Studvest skrevet av to medisinstudenter med et mål om å fjerne skam rundt kropp og seksualitet. Glem Mikkel og Mona, dette er Magnus og Marie. Let’s talk about sex, baby!

Nå som antallet nærkontakter er få, er mulighetene mange for å bli kjent med seg selv. Ja, vi snakker om onani! Fingring, masturbering, runking, klitting. Stimulering av eget kjønnsorgan har vi alle et forhold til, uansett om du gjør det ofte eller aldri, digger det eller ikke.

Den hittil største befolkningsundersøkelsen, «Project Sexus» fra 2019, presenterte at 96 prosent av menn og 87 prosent av alle kvinner noensinne har onanert. Det er noe de aller fleste av oss gjør uansett kjønn og seksualitet, kun fordi vi synes det er deilig! Derfor er det viktig å finne ut hva DU liker og hvordan du best oppnår orgasme. Husk: du kan ikke spille i band før du har lært å spille på eget instrument.

Onanering er også sunt! Hormoner frisettes og gjør deg glad, bedrer immunforsvaret og søvn, øker selvtillit og kan gi deg sterkere orgasme. Det er bevist sammenheng mellom runking 21 ganger månedlig og redusert sjanse for prostatakreft. Og visste du at klitoris’ eneste kjente funksjon er nytelse? Onaneringer er derimot ikke for alle, men det skal i hvert fall ikke gjøre vondt. I så fall bør du ta en tur til legen.

Gjør som Beyoncé og «feel yourself»! Blir det ensformig, kan du alltids prøve sexleketøy eller noe annet gøy du finner i hjemmet.

Ta på deg selv – det er sunt! 

Smask og dask,
Magnus & Marie

Har du spørsmål, ris, ros eller noe på hjertet? Send inn anonymt til magnusogmarie@studvest.no! Her kan du også komme med forespørsler til neste spalte.

LES OGSÅ:

Powered by Labrador CMS