Først da Studvest tok kontakt ti dager senere, ble det oppklart at studentene ikke kunne sove lenge.


– Det er respektløst overfor det arbeidet vi studenter gjør mot eksamen når vi blir bedt om å prestere like godt på kvelden, sier Kristin Irene Kristensen.

Hun studerer samfunnsøkonomi ved Universitetet i Bergen (UiB), og mottok i begynnelsen av oktober en mail fra universitetet med informasjon om at semesterets eksamen i ECON230 skulle foregå på kveldstid. Dette er en ordning som i utgangspunktet ikke skulle være aktuell før etter jul.

– Jeg prøvde å snakke med instituttet og fakultetet, men alle sier bare at «dette har ikke vi bestemt». Jeg finner rett og slett ikke ut hvem jeg skal snakke med om dette, sier hun.

Full forvirring

Etter intervjuet med Kristensen tar Studvest kontakt med studieadministrativ avdeling ved UiB, og får et noe uventet svar. Leder av avdelingen, Christen Soleim, svarer følgende i en mail:

«Det gjennomføres ikke eksamener på kveldstid ved UiB. Vi vil vurdere en pilot med to eksamener per dag for korte eksamener våren 2018».

FEILINFORMASJON. Dette er mailen samfunnsøkonomi-studentene fikk 6. oktober.

FEILINFORMASJON. Dette er mailen over 100 samfunnsøkonomistudenter fikk 6. oktober. FOTO: SKJERMDUMP

Likevel er det på UiB sine nettsider i skrivende stund et tosifret antall eksamener som er satt opp på et tidspunkt som gjør at de er ferdige klokken 18.00 eller senere.

Studvest tar derfor kontakt igjen og ber om en nærmere begrunnelse.

– Dette har man ikke vurdert før til våren. Send meg gjerne en mail med den informasjonen dere har, så skal jeg se på det, svarer Soleim.

Etter å ha sendt avdelingen informasjon, kan Soleim bekrefte at alt som ligger på nett er feil. Denne beskjeden kommer ti dager etter at studentene mottok den første mailen.

– Useriøst

Student Kristensen er lettet over at hun likevel ikke skal ha kveldseksamen. Hun har blant annet vært stresset den siste tiden fordi hun ikke har visst om hun fikk barnepass til sin tre år gamle datter.

FORSTÅELSESFULL. Datasikkerhetstudent Oskar Leirvåg forstår at UiB må ta hensyn til studentene, men synes det har vært rotete

FORSTÅELSESFULL. Datasikkerhetstudent Oskar Leirvåg forstår at UiB må ta hensyn til studentene, men synes dette har vært rotete. FOTO: ADRIAN GRINDBAKKEN

Hun er imidlertid ikke fornøyd med UiBs håndtering av saken.

–Det er ganske useriøst. Å gå tilbake på dette så kort tid etter å ha sendt ut en mail om det er for dårlig. Det er umulig for oss studenter å vite hva vi skal forholde oss til og hvordan vi skal planlegge, sier hun.

Heller ikke datasikkerhetsstudent Oskar Leirvåg er imponert over UiBs håndtering av saken. Han fikk på starten av semesteret beskjed om at han skulle ha kveldseksamen, og var positivt innstilt til å få noen ekstra timer på øyet før han skulle i ilden.

– Det er rett og slett litt tåpelig av UiB å endre mening slik. Om noen nå møter til feil tid på eksamen, må universitetet ta sin del av skylden.

Legger seg flate

Avdelingsdirektør Soleim forklarer at dobbeltkommunikasjonen kommer av en glipp fra deres side.

– Dette beklager vi, og vi jobber på spreng for å rette opp i det. Dersom det skulle bli problemer på grunn av dette, får vi ta det med den enkelte da, forsikrer han.

Kommentarer

kommentarer