En student fra Universitetet i Bergen døde i en bilulykke i Sør-Afrika natt til mandag.

ULYKKE. Tre norske studenter fra lektorprogrammet i naturvitenskap og matematikk var involvert i ulykken som førte til at en av dem mistet livet. ARKIVFOTO: THEA E. STEPHANSEN.


Oppdatert: Det var studenten Vilde Marie Aanderaa (25) som mistet livet i en bilulykke i Sør-Afrika natt til mandag, opplyser Universitetet i Bergen (UiB) i en pressemelding tirsdag kveld. Hun gikk lektorprogrammet i naturvitenskap og matematikk og var utvekslingsstudent ved The Cape Academy of Maths, Science & Technology (CAMST) i Cape Town.

To andre UiB-studenter var involvert i ulykken. De blir tatt hånd om av helsepersonell, og skal ikke være kritisk skadet, meldte UiB tirsdag morgen.

Studenter ved UiB

– Det er med stor sorg vi har mottatt budskapet om den tragiske bilulykken som kostet en av våre studenter livet. Våre tanker går til studentens nærmeste familie og venner, sa dekan Helge Dahle ved UiB.

Nærmeste familie er varslet.

UiB opplyser at de tre studentene oppholdt seg i Cape Town i Sør-Afrika dette semesteret i forbindelse med studier.

– Vi har sendt folk ned til Sør-Afrika som vil følge opp de pårørende, forteller Dahle til Studvest.

Vil gi oppfølging

Universitetet opplyser tirsdag kveld at en representant fra UiB har vært på sykehuset i Sør-Afrika og fulgt opp de to andre studentene som ble skadet i ulykken.

– Å miste en student er noe av det aller verste man kan oppleve ved et universitet. Det berører oss som institusjon, vennekretsen og medstudenter, selv om våre tanker selvsagt i fremste rekke går til de aller nærmeste som har mistet et familiemedlem, sier Dahle i pressemeldingen.

Omtrent 80 medstudenter og ansatte var samlet til et informasjonsmøte om ulykken tidligere i dag. Dahle forteller at de også vil gi oppfølging til medstudentene.

– Det er viktig for oss å gjøre det vi kan for å på en best mulig måte ivareta og støtte våre studenter og ansatte i samband med denne svært tragiske hendelsen, sier Dahle i pressemeldingen.

Kommentarer

kommentarer