Innen 2022 har Universitetet i Bergen (UiB) satt som mål at 85 prosent av alle studenter skal ha relevant jobb, to år etter fullførte studier.

OPTIMIST. Viserektor ved UiB, Oddrun Samdal, lar seg ikke avskrekke av det hårete målet som universitetet har satt. FOTO: KATI MAZHAROVA


Dette er saken

– Dette er et uttrykk for at vi ønsker å være ambisiøse. Jeg tenker vi har mulighet til å nå det målet, sier viserektor ved Universitetet i Bergen (UiB), Oddrun Samdal.

I dag er tallet 83 prosent for masterstudenter og 50 prosent for bachelorstudenter. Samlet sett er tallet 74 prosent, og UiB må derfor ha en oppgang på ti prosent.

– Sender signaler til studentene

Vegard Fosso Smievoll, studentrepresentant i Universitetsstyret, mener målet til UiB er veldig ambisiøst, men at man må sette seg hårete mål for å lykkes.

– Det sender jo signaler til oss studenter. Når UiB er så ambisiøse, må vi være det også, sier Smievoll.

Studentrepresentanten trekker fram mentorordninger, praksisordninger og det å kunne knytte undervisning opp til forskning som viktige tiltak for å kunne nå målet.

Vil at alle skal på utveksling

Hun trekker også fram at universitetet har ansvar for å tenke lenger enn det samfunnet har behov for akkurat nå.

– Litt av jobben vår er å tenke mange år fram i tid. Derfor har vi blant annet satt i gang nye fagprogrammer innen havbruk, teknologi og sjømat.

Samdal tror også internasjonalisering, altså at studenter drar på utveksling, er viktig.

– Vi skal prøve en ordning hvor alle i utgangspunktet er satt opp til å reise på utveksling, og hvis man ikke kan, eller absolutt ikke vil må man selv melde seg av, sier hun.

Kommentarer

kommentarer