Det startet som et prosjekt som skulle få unge mennesker som droppet ut av skolen til å våge seg på scenen. Nå åpner Pøbelscenen for alle med musikkambisjoner i Bergen.


– Enormt mange har stilt opp! Bergen leverer. Det var ikke så mange første gang vi arrangerte dette i Stavanger, forteller en fornøyd Geir Bakken.

Han er faglig leder i Pøbelprosjektet, som mandag lanserte et nytt arrangement på Garage. Lokalet nede var fullstappet, og både lovende artister og musikkinteresserte lyttere hadde tatt turen for å høre hva Bergen hadde å by på.

«Pøbelscenen» skal være et sted hvor mennesker med sceneambisjoner kan få komme seg ut av øvingslokalet og opp i lyset, opplyser Bakken. Tidligere har det bare funnet sted i Stavanger. Nå er mikrofonen åpen også i Bergen.

– Jeg koser meg masse her. Det er et kult arrangement, sier Maria Træbakken.

Hun hadde hørt om arrangementet av en venn og tatt turen til Garage for å lytte til både band og soloartister.

Pobelscenen_SG_01

LIKTE KONSEPTET. Maria Træbakken kunne fortelle at hun gjerne vil gå på «Pøbelscenen» igjen. FOTO: SIREN GUNNARSHAUG

Ønsker å nå ut til studentene

Konseptet «Pøbelscenen» kommer fra Pøbelprosjektet, som er et kurs hovedsakelig for unge voksne som har droppet ut av skolen. Bakken og de andre i prosjektet oppdaget at mange av de unge på kurset hadde sceneambisjoner, og bestemte seg derfor for å svare på det med å opprette en scene i Stavanger der de kunne få teste ut talentene.

– Flere og flere stilte opp, fastslår Bakken, og legger til:

– Vi hadde kjempelyst til å prøve det i Bergen også. Med oss som arrangør har vi Hyssingen produksjonsskole.

Til tross for at det startet som et tilbud for de på kurset, er nå scenen åpen for alle som ønsker å prøve seg bak mikrofonen. I Stavanger spredte ryktet seg og mange benyttet seg av muligheten. Bakken oppfordrer også studenter i Bergen til å ta turen.

– Det startet som et tilbud for drop-outs. Nå håper vi at studentene vil bli drop-ins, sier han.

Full liste på første forsøk

Mandag var listen full, og tiden strakk ikke til for alle artistene. Planen var egentlig å arrangere det én gang før sommeren, for så å ha det som et månedlig arrangement til høsten. Bakken kan likevel fortelle at de nå vurderer å ha enda en kveld med åpen mikrofon før ferien treffer brosteinsbyen.

– Det gikk så enormt bra denne gangen, konstaterer han, og ser ut i mylderet av mennesker.

Det er gratis å både høre og spille – går det rundt økonomisk?

– Nei, det går ikke rundt økonomisk. Vi har startet noe som heter Pøbelstiftelsen som tar regningen. De som tjener på det er eventuelt Garage gjennom ølsalget, publikum og selvfølgelig artistene som får komme og opptre, svarer Bakken.

AG_Open_Mic_01

ARRANGØRER. Bastian Sletteland Sigvaldsen (f.v.), Andreas Tvedt, Victor Sillue og Olander Herfindal var med på å arrangere «Pøbelscenen». FOTO: ADRIAN GRINDBAKKEN

– Kommer garantert igjen

En av mange som hadde tatt turen mandag kveld var Olander Herfindal. Han var til stede som arrangør sammen med Hyssingen produksjonsskole, og var fornøyd med gjennomføringen.

– Veldig gøy! Det er et skikkelig fint opplegg, og det ser ut som at folk liker det, påpeker han, og la til at han kommer til å gå igjen.

Det er han ikke alene om.

– Konseptet er veldig bra, så jeg kommer garantert til å komme for å høre igjen, sier Træbakken.

Kommentarer

kommentarer