Blant dunkingen av beaten i Ariana Minaj Swifts siste mesterverk og svimmelheten etter x-antall vokda redbulls, står en dør på gløtt.

MAGISK. For Studvest-journalist Håvard Finnseth er kjøkkendøren som en port til en annen dimensjon. FOTO: Toril Sunde Apelthun.


APROPOS:

Du kan kjenne det dunke langt inni hjernebarken. Du er svett, klam og svimmel. Du tror kanskje dette er enden på visa, asken i urnen og kroken på døra, men ølglassene som flyr veggimellom distraherer deg og gjør det vanskelig å fastslå med sikkerhet.

Så demrer det. Dunkingen er beaten i Ariana Minaj Swifts siste mesterverk. Svimmelheten er et resultat av fire vodka redbulls og noe som så ut som bringebærsaft, men ikke var bringebærsaft. Du er på fest.

I løpet av din lille episode har drikkelekene adoptert en heller manisk karakter. Du hører hyl, «gutta»-rop og flørtete fnis om hverandre. Det er ulidelig. Så, ut av øyekanten, skimter du det. En dør står på klem i enden av rommet. Lys virker å strømme ut derfra, og du føler deg kallet, som Moses i den Disney-filmen. Kjøkkenet, tenker du. Med håpet glimrende i øynene dine tar du de første forsiktige stegene.

Døren er som porten til en annen dimensjon. Lydene forsvinner ikke – de bare føles langt, langt borte, som lyden av kokende vann under et lokk. Du puster dypt inn, og kjenner bringebærsaftens beruselse på en ny måte. En lett kribling i fingerspissende brer seg opp armene dine, helt til tinningene og inn i hjernen. Du puster ut igjen, og endelig kjenner du deg rolig.

En bevegelse i døråpningen fanger din oppmerksomhet. En ung mann, som tross sine 23 år ser purung og livredd ut, snubler inn på kjøkkenet. «Dei shottar… te-tequila der ute», hvisker han forskremt og ser på deg med vidåpne, himmelblå øyne. Du gyser og rister sympatisk på hodet.

Vaglet på kjøkkenbenker og oppvaskmaskiner sitter dere så, to bortkomne sjeler i stormens øye, som heller vil vente ut uværet enn trosse farlige farvann. Utover kvelden forandrer lydene seg.

Klokken 23:14 høres hoiing og skriking, og Kvinne (21) braser inn kjøkkendøren, pesende.

Klokken 00:03 høres et smell, fulgt av kjefting. Mann (25) og Kvinne (24) rømmer inn til dere.

Klokken 01:42 høres krangling, gråt og knusing av glass. Forlegen flokk (19-27) sniker seg inn døra.

Så blir det stille. Festen har krevd sin pris. Men det er det ingen på kjøkkenet som merker. Dere har fri tilgang til kjøleskapet, Mann (23) mekker pannekaker og du disker opp glass på glass med gjenglemt prosecco. Stablet på improviserte sitteplasser løfter dere glassene og skåler ut i natten:

Kjøkkenfolk i Alle Land, Forén Eder!

Kommentarer

kommentarer